Perfecte misdaad – Helen Fields

Perfecte misdaad van Helen FieldsStephen Berry bedenkt zich op het laatste moment als hij zelfmoord wil plegen. Enige tijd later wordt hij toch dood gevonden onderaan een kasteelmuur. Heeft hij alsnog zelfmoord gepleegd of was dit toch moord? Ava Turner en Luc Callanach zoeken het uit. Perfecte misdaad is het vijfde deel in de serie over Turner en Callanach van Helen Fields. Laat je meeslepen met de belevenissen van deze twee politiemensen maar pas op, het kan je je nachtrust kosten!

Perfecte misdaad in het kort

Stephen Berry heeft genoeg van het leven. Hij staat klaar op een brug om zich in het snelstromende water onder hem te storten. Omstanders kijken toe. Een van hen spreekt hem aan. Hij probeert te voorkomen dat hij springt en hem naar beneden te praten. Dat lukt. Niet lang daarna wordt Berry echter alsnog dood gevonden. Hij ligt onderaan een hoge kasteelmuur. Hij lijkt zichzelf alsnog van het leven te hebben beroofd, ware het niet dat Ava Turner een klein detail opmerkt dat niet lijkt te kloppen.

Niet veel later wordt het levenloze lichaam van een vrouw gevonden. Ook zij heeft in het verleden zelfmoordpogingen gedaan en deze keer lijkt het gelukt te zijn. Maar ook hier is er sprake van dingen die niet helemaal lijken te passen bij een zelfmoord. Ava Turner en Luc Callanach zijn ervan overtuigd dat er hier een moordenaar actief is.

Ondertussen gaan er meer mensen dood. Als eerste iemand waar Luc Callanach door zijn verleden mee verbonden is. Omdat hij recent bij deze man op bezoek is geweest, moet hij zijn uiterste best doen om niet verdacht te lijken. Dit maakt het een stuk lastiger om zich volledig voor het andere onderzoek in te zetten.

Om de moordenaar uit zijn schuilplaats te lokken, zet Ava een zelfmoord in scène. Het idee is dat de man dan achter het lokaas aangaat zodat ze hem kunnen oppakken. Dan wordt er ook daadwerkelijk iemand gearresteerd. Maar is dit wel de echte dader en is de undercover-agente veilig?

Mijn mening

In mijn recensie van het derde deel in deze serie schreef ik dat je de boeken vooral op volgorde moet lezen. De reden daarvoor is dat het privéleven van Callanach en Turner ook een belangrijke rol speelt en dat ontwikkelt zich door de boeken heen steeds verder. Zo sloot Perfecte misdaad naadloos aan op Perfecte dood. Dacht ik. Want ik had niet het gevoel dat ik een deel van het verhaal miste. Maar toch kwam ik er achteraf achter dat ik deel vier had overgeslagen. Blijkbaar is het verhaal dus nog steeds goed te volgen als je niet alle eerdere boeken hebt gelezen. Maar de boeken zijn goed genoeg om ze wel gewoon allemaal te lezen.

Vorige keer vond ik de tweede verhaallijn vooral storend. Deze keer vond ik het juist een verrijking voor het verhaal. Misschien komt dat ook omdat het nu veel directer met de hoofdpersonen te maken had en de vorige keer wat minder. Soms moest ik wel even goed nadenken om de verschillende zaken niet door elkaar te halen, maar dat houdt je alleen maar scherp.

De schrijfstijl is naar mijn idee prima. Het boek leest lekker weg en je wordt niet continu lastiggevallen met onbelangrijke details. De spanning loopt steeds verder op en het is lastig zelf te raden wie de dader is. Dat zorgt dat je maar door wilt blijven lezen tot het einde. Toen ik het einde las, dacht ik dat dat wel het einde van de serie zou zijn. Er worden wat losse eindjes weggewerkt en ook de situatie aan het einde van het boek klinkt als een slot. Maar niets is minder waar: in juli verschijnt gewoon nog een deel: Perfecte moord.

4 sterren

Meer informatie over Perfecte misdaad

 • Oorspronkelijke titel: Perfect crime
 • Uitgeverij: Ambo|Anthos
 • Verschijningsdatum: februari 2022
 • Aantal pagina’s: 424
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789026357039
  • E-book: 9789026357046
  • Luisterboek: 9789026359705

Plaats een reactie