Verwacht: Het meisje op de foto – Carina Bergfeldt

Zoek je een recensie van dit boek? Klik dan hier!
Het meisje op de foto van Carina BergfeldtEr zijn twee redenen waarom ik dit boek heb uitgekozen om onder de aandacht te brengen. Ten eerste vanwege de naam: Het meisje op de foto. Voor mij de derde in de reeks boeken met als titel ‘Het meisje in/op…’. Denk aan Het meisje in de trein, wat een aardige hype werd, en Het meisje op de weg, dat op de shortlist stond voor de Gouden Strop 2016. Beide vond ik goede boeken.

Nu is alleen de titel van een boek niet voldoende om het een goed boek te laten zijn. Dus de tweede reden is de auteur: een Zweedse journaliste. Dit is het tweede boek van deze Zweedse schrijfster Carina Bergfeldt. Ik kende haar nog niet, maar mijn ervaring met Zweedse schrijfsters is zo goed dat ik veel van dit boek verwacht!

Natuurlijk heb ik vast het leesfragment op de website van A.W. Bruna gelezen. De eerste vijf (korte) hoofdstukken worden allemaal vanuit een andere persoon geschreven. Zo maak je snel kennis met de verschillende personages, maar je moet wel snel veel informatie verwerken. En met allemaal is iets aan de hand, maar ze geven geen van allen veel prijs. Dit belooft dus zeker spannend te worden.

Uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers zegt over Het meisje op de foto:

Wanneer Viktor Hyldegaard na een avond stappen in het Zweedse Skövde niet thuiskomt, vreest zijn vrouw het ergste. De jonge rechercheur Anna Eiler, die op de zaak wordt gezet, gelooft aanvankelijk niet dat er sprake is van een misdaad, totdat in een klein meertje een afschuwelijke vondst wordt gedaan. Tussen de waterlelies drijft een lichaam. In de keel van het slachtoffer is een foto van een vrouw gestoken. Het meer, dat onder de lokale bevolking bekendstaat als ‘Valdemars graf’, herbergt echter een nog veel verschrikkelijker geheim.

Auteur en journalist Carina Bergfeldt is terug met een indringende en bij vlagen sinistere psychologische thriller.

Het meisje op de foto – Carina Bergfeldt

  • Oorspronkelijke titel: Fotografiet
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • Verwachte verschijningsdatum: 12 juli 2016
  • Aantal bladzijden: 256
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789400503199
  • ISBN (ebook): 9789044970319

Plaats een reactie