Top 5 mooiste boeken – zomer 2015

In de afgelopen zomer heb ik zeventien boeken gelezen. Eentje daarvan kreeg twee sterren, zeven kregen drie sterren en negen boeken kregen vier sterren. De meeste boeken vond ik dus zeer de moeite waard. Er zat echter geen enkele tranentrekker bij, maar dat past ook niet bij de zomer, vind ik. Wat waren nu de beste boeken die ik afgelopen zomer heb gelezen? Je kunt op de titel klikken om naar de recensie te gaan.

5. De levenden en de doden – Nele Neuhaus

De levenden en de doden van Nele NeuhausEen spannend boek waarin een sluipschutter paniek zaait. Eerst lijken de slachtoffers willekeurig gekozen, later blijkt er toch een verband tussen de doden te bestaan. Rechercheur Pia Kirchhoff ziet af van haar huwelijksreis om de moordenaar te pakken te kunnen krijgen. In dit boek spettert er veel bloed rond. Daarnaast is het een aanklacht tegen de gang van zaken rond orgaantransplantaties.

4. Will Grayson, Will Grayson – John Green en David Levithan

Will Grayson, Will Grayson van John Green en David LevithanTwee hoofdpersonen met dezelfde naam, geschreven door twee schrijvers. Beide jongens verlangen naar hetzelfde: liefde. Will I moet dat eerst nog ontdekken, hij denkt dat hij niemand nodig heeft. Will II denkt iemand te hebben gevonden, maar dat loopt toch anders dan gedacht. Ze ontmoeten elkaar en dat geeft hun leven een andere wending. Een mooi boek, waar je ook nog wat uit kunt leren.

3. Mooie meisjes – Karin Slaughter

Slaughter, Karin - Mooie meisjesKarin Slaughter is een van de beste thrillerschrijfsters en al jaren een van mijn favorieten. Mooie meisjes is anders dan eerdere boeken van Slaughter, in die zin dat het geen onderdeel is van de Atlanta-reeks (Will Trent) of de Grant County-reeks (Sara Linton). Zonder deze personages lukt het echter ook prima om een spannend boek af te leveren waarin alles anders is dan de personages denken.

2. De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry – Rachel Joyce

De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry van Rachel JoyceDit boek is al in 2012 geschreven maar ik ontdekte het pas dit jaar. Ik las er een positieve recensie over en, wat een toeval, toen kwam het beschikbaar via Elly’s Choice. Het is een ontroerend boek met humor en een serieuze ondertoon. Het zet je aan het denken over je eigen leven tot nu toe: waar ben je eigenlijk naar op weg, kies je wel de juiste route? Zo wandel je met Harold mee en voel je de metamorfose die hij ondergaat terwijl hij onderweg is naar zijn bestemming.

1. Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr

Als je het licht niet kunt zien van Anthony DoerrOp nummer 1 staat het meest ontroerende boek van afgelopen zomer: Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Dit boek laat heel mooi zien hoe ‘gewone’ mensen de oorlog hebben beleefd. Niet alleen door de ogen van iemand van de goede kant, maar ook door de ogen van een jonge Duitser. Dan zul je zien dat deze Werner zijn leven ook heel anders had gezien, dat hij ook een slachtoffer is van de oorlog.

Nog meer mooie boeken zien? Kijk dan ook eens bij mijn top 5 mooiste boeken van de herfst van 2015!

Plaats een reactie