Top 5 mooiste boeken – winter 2017

Zeventien boeken las ik in de winter van 2017. Maar liefst drie maal was ik zo onder de indruk dat ik het boek vijf sterren gaf. Maar ik las ook twee boeken waarbij ik moeite moest doen om ze uit te lezen. Vier keer vond ik een boek drie sterren waard. Blijven er dus nog acht over die vier sterren kregen. Geen slechte score, vind ik. De boeken zijn een mooie mix van nieuwe en wat oudere boeken, van schrijvers die ik al kende en schrijvers waar ik voor het eerst iets van las. En zo bleek het toch nog moeilijk een top 5 van de afgelopen winter samen te stellen!

Top 5 winter van 2017

Dochters van anderen van Amy Gentry5. Dochters van anderen – Amy Gentry
Wat gebeurt er als de ontvoerde dochter na acht jaar opeens weer voor de deur staat? In Dochters van anderen wordt niet de impact van de ontvoering verteld, maar juist wat er allemaal verandert als de ontvoerde weer terug is.

 

De huurmoeder van Tania Heimans4. De huurmoeder – Tania Heimans
Al een wat ouder boek, maar niet minder de moeite waard. In De huurmoeder heeft Tania Heimans een originele uitwerking bedacht voor een schokkend onderwerp.

 

Later als ik dood ben van Ilse Ruijters3. Later als ik dood ben – Ilse Ruijters
Elin ontdekt dat haar ouders haar ouders niet zijn. Het enige wat ze weet van haar echte vader, is dat hij een tbs’er is. Om hem te vinden, maar ook om zichzelf te leren kennen, gaat ze in een tbs-kliniek werken. Dat verloopt niet helemaal zonder gevaar.

 

Nachtblauw van Simone van der Vlugt2. Nachtblauw – Simone van der Vlucht
Nachtblauw is een historische roman waarmee je wat van het verleden meekrijgt zonder dat je het gevoel hebt dat je een saai geschiedenisboek aan het lezen bent. Het is het verhaal van Catrijn, een jonge vrouw die haar tijd ver vooruit is en het Delfts Blauw uitvindt.

 

Achter gesloten deuren van BA Paris1. Achter gesloten deuren – B.A. Paris
Van de buitenkant lijkt de relatie van Jack en Grace het ideale huwelijk. Kijk je echter achter die gesloten deur, dan blijkt er heel wat meer aan de hand te zijn. Een gruwelijk verhaal.

 

Plaats een reactie