Spannende Boeken Weken 2016

De maand van het spannende boek is in 2016 voor het eerst ingekort tot een periode van twee weken en heet voortaan de ‘Spannende Boeken Weken’. Deze periode duurt van 3 juni tot en met 19 juni 2016. In deze weken wordt het spannende boek gepromoot. Het motto is ‘Bloed in de polder’, de Hollandse thriller staat centraal. Er zijn allerlei activiteiten om de thriller onder de aandacht te brengen en natuurlijk is er ook weer het jaarlijkse geschenkboekje.

Het geschenk van de Spannende Boeken Weken

Net als in de ‘gewone’ boekenweek krijg je een geschenk als je voor minstens 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt. Dit jaar is het geschenk geschreven door Simon de Waal. De titel is Vector, een woord dat bij een van de hoofdpersonen herinneringen oproept. Vorig jaar was het geschenk Grijs gebied van Marion Pauw.

Ook als je lid wordt van de bibliotheek, krijg je een geschenk: een verhalenbundel geschreven door zestien misdaadauteurs. De auteurs werden bijgestaan door zestien strafrechtadvocaten. Zo ontstonden fictieve verhalen gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen of actuele zaken.

Gouden strop en Schaduwprijs

Tijdens de Spannende Boeken Weken zal bekend gemaakt worden wie de Gouden Strop 2016 wint. In 2015 won Jo Claes met zijn boek De mythe van Methusalem. Op de shortlist voor 2016 staan:

Van deze vier heb ik er twee gelezen, die ik beide zeer de moeite waard vond.

Daarnaast wordt de Schaduwprijs 2016 uitgereikt aan de schrijver van het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Voor deze prijs staan op de shortlist:

  • Marlen Beek-Visser – Stem!
  • Lucas de Waard – De kamers
  • Max van Olden – Lieve edelachtbare

In 2015 won René van Rijckevorsel met Tunis.

Activiteiten

Tijdens de Spannende Boeken Weken worden allerlei activiteiten georganiseerd. Van boekpresentaties tot workshops en signeersessies, te veel om hier allemaal op te noemen. Voor een compleet overzicht kijk je daarom op het overzicht van activiteiten op de website van de Spannende Boeken Weken.

Plaats een reactie