Mooie boeken ontdekt dankzij digitaal lezen

Als je een boek koopt, wil je zeker weten dat het een goed boek is. Het kost immers veel geld, vaak wel rond de 20 euro als je een boek koopt dat nog maar net uit is. Als je digitaal leest, betaal je vaak minder. En er zijn vaak ebooks te vinden voor hele lage prijzen. Heel soms worden ze zelfs gratis weggegeven. Op die manier wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt om nieuwe boeken te ontdekken, die je misschien nooit gelezen zou hebben als je er 10 tot 20 euro voor had moeten betalen. Ik heb zo een aantal schrijvers en boeken ontdekt waarvan ik blij ben dat ik ze heb leren kennen. Hier een greep uit de beste boeken die ik waarschijnlijk nooit ontdekt zou hebben als ik niet digitaal zou lezen.

Isa Maron – De Noordzeemoorden

De Noordzeemoorden 1 - Galgenveld van Isa MaronTijdens de boekenweek van 2015 werd door Amazon een aantal boeken gratis weggeven: één op elke dag van de boekenweek. Dat heeft mij tien boeken opgeleverd, waarvan ik er drie gelezen heb. Een daarvan was Galgenveld, deel 1 van de Noordzeemoorden van Isa Maron. Dit was echt een ontdekking voor mij. Lekker spannend, van Nederlandse bodem en een vrij origineel verhaal. Heel slim dat het een serie van meerdere delen is, na het lezen van deel 1 moet je gewoon weten hoe het verder gaat met de verhaallijnen die doorlopen tot het laatste deel. Dus heb ik deel 2 en 3 inmiddels ook gelezen en dat was zeker geen straf!

Michael Pilarczyk – Dansen in de hemel

Dansen in de hemel van Michael PilarczykNormaalgesproken ben ik een beetje huiverig om boeken te gaan lezen van mensen die al op een andere manier dan als schrijver bekend zijn. Een boek als Dansen in de hemel van Michael Pilarczyk zou ik dan ook niet gauw gekocht hebben. Maar ook dit boek zat in de Amazon-collectie en als ik het dan toch heb liggen, wil ik het ook wel proberen. Het boek heeft me tot tranen toe geroerd. Het werd een van de boeken met vijf sterren.

Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik GroenPogingen iets van het leven te maken was een erg goede aanbieding: slechts 3 euro bij Bol.com. Ik had er al eens iets over gelezen maar was nog niet overtuigd. Voor deze prijs kon ik het echter niet laten schieten. En het boek beviel zo goed dat ik het vervolg, dat pas geleden uitkwam, ook heb gekocht. Dit is een heel ander type boek dan ik meestal lees, maar ik kon er wel om lachen.

Watermeloen – Marian Keyes

Watermeloen van Marian KeyesEen andere mogelijkheid om nieuwe boeken te ontdekken is Elly’s Choice. Via deze dienst heb ik meerdere leuke, ontroerende en spannende boeken kunnen lezen. Watermeloen van Marian Keyes is er een van. Dit boek brengt een serieuze situatie op een zodanig luchtige en humoristische wijze dat je soms bijna vergeet dat dit boek draait om een vrouw die direct na de geboorte van haar eerste kind is verlaten door haar man.

100 gelukkige dagen – Fausto Brizzi

100 gelukkige dagen van Fausto BrizziNog een boek van Elly’s Choice dat heel mooi bleek te zijn. Net als bij Watermeloen wordt hier een zwaar onderwerp behandeld: een man hoort dat hij nog 100 dagen te leven heeft. En dat net nadat zijn vrouw hem het huis uit heeft gezet omdat hij is vreemdgegaan. Zijn pogingen om het voor het einde van zijn leven goed te maken worden op ontroerende en soms hilarische wijze beschreven.

Plaats een reactie