Watermeloen – Marian Keyes

Watermeloen van Marian KeyesClaire is 29, is getrouwd met een knappe man, heeft een mooi appartement in Londen en een baan. Dan bevalt ze van haar eerste kind: een dochter. Nu heeft ze echt alles wat ze zich maar kan wensen. Maar dan vertelt haar man haar aan het kraambed dat hij bij haar weggaat. Claires wereld stort in. Hun dochter had nog niet eens een naam. Claire vertrekt naar haar familie in Dublin om bij te komen. En tot grote verrassing van haar man lukt haar dat aardig. Watermeloen is het eerste boek van Marian Keyes en ook het eerste in een reeks over de vijf zussen Walsh.

Watermeloen in het kort

Als Claire bevallen is van haar eerste kind, vertelt haar man James dat hij al een tijdje een verhouding heeft met de bovenbuurvrouw en dat hij met haar verder gaat. Claire blijft alleen achter in het ziekenhuisbed. Als ze van de eerste schok bekomen is, besluit ze naar haar familie in Dublin te gaan. Daar wonen haar vader en moeder met twee van haar vier zussen.

De eerste weken gaat Claire door alle stadia van rouw heen, ze voelt zich ellendig, boos en verlaten. En nog dik ook, als een watermeloen, als resultaat van de zwangerschap. Dan komt haar jongere zus Helen thuis met Adam, een jongeman die zeer geïnteresseerd is in Claire en haar baby. Ze brengen samen tijd door en worden meer dan goede vrienden.

Dan verschijnt James in Dublin. Hij vertelt Claire dat hij haar terug wil. Claire is verrast en laat zich overhalen. Toch heeft ze het gevoel dat er iets niet helemaal klopt. Als ze een vriend van James spreekt en daarna een vriendin, dan weet ze het zeker. Ze gaat naar James toe en bezorgt hem een onaangename verrassing.

Mijn mening over Watermeloen

Als je liefdesverdriet hebt, moet je dit boek zeker lezen! Watermeloen is een heerlijk boek. Je wordt er vrolijk van en zo vergeet je je eigen zorgen even. Alle figuren in het boek zijn op hun eigen manier een beetje vreemd en samen vormen ze een maf gezelschap.

Marian Keyes heeft een lekker losse en vlotte schrijfstijl. Je zit zo in het verhaal en je voelt je echt aangesproken. Dat komt natuurlijk ook doordat ze Claire soms direct tegen de lezer laat praten. Hoewel de gebeurtenissen in dit boek niet allemaal even leuk zijn, werd ik heel blij van het lezen. Ik moest vaak lachen, bijvoorbeeld als Claire dingen leven en emoties geeft. Zo voelen kleren zich verwaarloosd en stampen er allerlei figuren rond in haar hersenen.

Na Watermeloen heeft Marian Keyes ook boeken geschreven over de zussen van Claire. De volgende boeken zijn verschenen:

 • Watermeloen (Watermelon), over de oudste zus: Claire
 • De vakantie van Rachel (Rachel’s holiday), over de middelste zus: Rachel
 • Zoals ze is (Angels), over de tweede zus: Maggie
 • Kom terug bij mij (Anybody out there?), over de vierde zus: Anna
 • Ben je gek (The mystery of Mercy Close), over de jongste zus: Helen

En als klap op de vuurpijl is er ook nog een boek waarin de moeder van deze vijf haar dochters en al hun eigenaardigheden beschrijft: Mamma Walsh (Mammy Walsh’s A-Z of the Walsh Family). Meestal geef ik een boek vijf sterren als ik er een doos tissues bij nodig had. Maar van Watermeloen werd ik zo vrolijk dat het ook vijf sterren krijgt!

5 sterren

Meer informatie over Watermeloen

 • Oorspronkelijke titel: Watermelon
 • Uitgeverij: The House of Books
 • Verschijningsdatum: september 1995 (Ierland), september 2011 (Nederlandse vertaling)
 • Aantal pagina’s: 356
 • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
 • ISBN (paperback): 9789044332391
 • ISBN (ebook): 9789044333107

Meer informatie over de auteur vind je op de website van Marian Keyes!

Plaats een reactie