Jane Casey: boeken en volgorde

Jane CaseyJane Casey is een Ierse thrillerschrijfster, die nu in Londen woont en werkt. Ik leerde haar werk kennen dankzij Elly’s Choice. Dat is een mooie manier om nieuwe schrijvers te leren kennen. Soms pakt dat goed uit en besluit je zomaar de overige boeken van die schrijver ook te gaan lezen. Op dit moment ben ik bezig in mijn tweede boek van Jane Casey en ik zag net dat er in een eerdere maand ook al een boek van Casey bij Elly’s Choice zat, dat ik toen gemist had. Genoeg te lezen dus!

Het grootste deel van de boeken van Casey vormen samen een serie over rechercheur Maeve Kerrigan. Het eerste boek dat ik las, was De jacht. Dat is het vijfde boek in de serie. Het bleek echter goed los te lezen te zijn. Nu ik echter in deel 6, Na de brand, bezig ben, valt me op dat het wel prettig is dat ik het vorige boek gelezen heb. De boeken zijn dus los te lezen, maar op volgorde is leuker.

Het eerste boek dat van Casey verscheen, is Spoorloos. Dit boek behoort niet tot de serie over Maeve Kerrigan. Wel is het er een in hetzelfde genre: de literaire thriller.

De boeken van Jane Casey

Losstaande boeken

  • Spoorloos (2010; Missing, 2010)

Maeve Kerrigan-serie

  • Brandbaar (2011; The burning, 2010)
  • Vergelding (2012; The reckoning, 2011)
  • De laatste dochter (2013; The last girl, 2012)
  • De vreemde bekende (2014; The stranger you know, 2013)
  • De jacht (2015; The kill, 2014)
  • Na de brand (2016; After the fire, 2015)
  • Let the dead speak (2017)

Korte verhalen

  • Koelbloedig (2012; Cold blood, 2010)
  • One in custody (september 2018)

Plaats een reactie