Verwacht: Papadag – Jet van Vuuren

Papadag van Jet van VuurenOndanks dat Jet van Vuuren haar eerste thriller pas in 2011 publiceerde, heeft ze al een aardig oeuvre op haar naam staan. Als ik het goed heb geteld, is Papadag de negende. Dit boek zal in januari 2017 verschijnen. Jet van Vuuren schrijft boeken met herkenbare personages. Geen schietgrage boeven, maar vrouwen die je buurvrouw/vriendin/zus hadden kunnen zijn. Daar komt nog bij dat het boeken van Nederlandse bodem zijn, waardoor de herkenbaarheid alleen maar groter wordt.

Om een verwachting van dit boek te bepalen, heb ik wat recensies van Van Vuurens vorige boek, Eindspel, gelezen. Die waren wisselend. Wat er vooral uit naar voren kwam, is dat het boek erg geschikt is om lekker te lezen tijdens een vakantie. Dan is Papadag leuk voor de wintersport!

Uitgeverij Karakter zegt over Papadag:

Jet van Vuuren schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar…

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud.

In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen. Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten…

Papadag – Jet van Vuuren

  • Uitgeverij: Karakter Uitgevers
  • Verwachte verschijningsdatum: 15 januari 2017
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789045211503
  • ISBN (ebook): 9789045212715

Plaats een reactie