Een dag in december – Josie Silver

Een dag in december van Josie SilverOp een koude decemberdag zit Laurie in de bus naar huis, na weer een lange dag op haar niet zo interessante werk. Wat ze dan nog niet weet, is dat deze dag haar leven zal veranderen. Een dag in december van Josie Silver is een ontroerend verhaal over de liefde en hoe het is om de ware te vinden maar hem niet te kunnen krijgen.

Een dag in december in het kort

Laurie is onderweg naar huis. Ze is blij dat het eindelijk kerstvakantie is. Haar baan is nu niet bepaald haar droombaan, die hoopt ze ooit nog te vinden. Als de bus stilstaat bij een halte, wordt haar aandacht getrokken door iemand die bij de bushalte zit. Deze jongen ziet haar ook en even kijken ze elkaar aan. Laurie overweegt uit de bus te stappen maar twijfelt te lang. De jongen blijft in het bushokje zitten. En dan rijdt de bus weg.

Laurie weet dat ze de ware heeft gezien, maar zal ze hem ooit nog vinden? Een jaar lang zoekt ze naar hem, op straat en in elke kroeg waar ze komt. Maar ze vindt hem niet. Haar beste vriendin Sarah vindt ondertussen wel een nieuwe liefde: Jack. Vol trots introduceert ze hem op een feestje in het appartement dat Laurie en Sarah delen. Groot is de schok als Laurie hem ziet: het is de busjongen. Ze herkent hem meteen maar hij lijkt haar niet te herkennen.

Om de vriendschap met Sarah niet in gevaar te brengen, zegt Laurie niets. Sarah wil graag dat ze goede vrienden met Jack wordt en dat lukt ook wel. Verder probeert ze hem zoveel mogelijk te ontwijken en niet meer aan hem te denken als ‘de ware’. Ze gaat verder met haar leven, ze moet wel.

Lange tijd gaat dit zo door, terwijl Jack en Laurie dan weer wat meer en dan weer wat minder close zijn. Maar dezelfde hogere machten die voor het eerste oogcontact hebben gezorgd, zijn nog niet uitgewerkt…

Mijn mening

Wat een lekker boek is dit zeg. Je blijft het hele verhaal door hopen dat het goedkomt. Laurie is zo’n aardig meisje dat het beste probeert te doen voor iedereen. Je gunt het haar gewoon. Jack vond ik af en toe wat minder sympathiek maar tegen het einde werd wel duidelijk waarom en daarom vergeef ik het hem.

Laurie en Jack vertellen het verhaal om en om. Zo weet je als lezer meer dan dat elk van de twee weet. En dat zorgt wel eens dat je keihard wil schreeuwen dat ze niet zulke verkeerde keuzes moeten maken. Toch is de afloop niet te voorspellen. Of misschien komt dat juist wel doordat je van beide kanten veel mee krijgt. Ze vertellen namelijk niet alles.

Een dag in december leest lekker, niet te ingewikkeld maar ook zeker niet simpel. Tussen alle romantiek en tranen is er ook voldoende plaats voor humor. Je verveelt je dus geen seconde met dit boek. Het enige nadeel is dat het dan best wel snel uit is.

4 sterren

Meer informatie over Een dag in december

  • Oorspronkelijke titel: One day in december
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: september 2018
  • Aantal pagina’s: 416
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024580880
  • ISBN (ebook): 9789024580897

Plaats een reactie