Åsa Larsson: boeken en volgorde

De tweede zonde van Asa LarssonZweden is een mooi land, zeker ook wat boeken betreft. Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, Henning Mankell, Stieg Larsson, Sjöwall & Wahlöö, Åke Edwardson, Jens Lapidus en Camilla Läckberg zijn allemaal Zweedse auteurs die ook in Nederland bekend zijn. Wie ook niet in dit rijtje mag ontbreken, is Åsa Larsson. Zij groeide op in Kiruna. In die omgeving spelen haar literaire thrillers zich ook af. In Åsa Larssons boeken speelt juriste Rebecka Martinsson steeds de hoofdrol. Hoewel ieder boek een verhaal op zich is, loopt Rebecka’s leven als een rode draad door alle boeken heen. Daarom is het aan te raden de boeken op volgorde van verschijnen te lezen.

De boeken van Åsa Larsson

De volgende boeken zijn van Åsa Larsson verschenen (tussen haakjes het jaar van verschijnen in Nederland):

  • Zonnestorm (2004): Rebecka Martinsson wordt voor het eerst bij een moordzaak betrokken door haar vroegere vriendin Sanna. Er is een geestelijke vermoord, de broer van Sanna. Ze is bang dat ze verdacht wordt en vreest haar kinderen kwijt te raken.
  • Midzomernacht (2005): er wordt een predikant vermoord. Hoewel deze vrouw problemen had met veel mensen uit haar omgeving, wordt er geen dader gevonden. Rebecka Martinsson raakt bij de zaak betrokken als zij belastend materiaal vindt.
  • Het zwarte pad (2007): Rebecka Martinsson werkt inmiddels als officier van justitie en vanuit die functie krijgt ze te maken met de vondst van een dode vrouw in een vissershuisje. Er blijkt een verband te zijn met de illegale activiteiten van een groot bedrijf.
  • Tot de woede is geluwd (2009): twee jonge mensen gaan op zoek naar een vliegtuigwrak dat in een meer zou liggen. Ze komen echter niet meer levend boven…
  • De tweede zonde (2013): Rebecka Martinsson onderzoekt de moord op Soll-Britt. Haar kleinzoon Marcus was getuige van de moord. Rebecka ontdekt dat er veel vreemde sterfgevallen in deze familie voorkomen en doet er alles aan om te voorkomen dat Marcus het volgende slachtoffer wordt.
  • De zonden van onze vaders (2022): Na jarenlange stilte verschijnt in 2022 het laatste deel in de serie thrillers over Rebecka Martinsson. Deze keer wordt haar gevraagd een hele oude zaak te onderzoeken, maar ze heeft al zo veel aan haar hoofd. Ze kan echter niet weigeren.

Plaats een reactie