Verwacht: Het verhaal van het verloren kind – Elena Ferrante

Het verhaal van het verloren kind van Elena FerranteIn oktober 2016 verschijnt het laatste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante: Het verhaal van het verloren kind. Eerder verschenen al drie andere boeken in deze serie. Samen vertellen ze de geschiedenis van de twee vriendinnen Elena en Lila. Hoewel ze samen opgroeien en beide de Napolitaanse buurt waar ze wonen, willen ontvluchten, verlopen hun levens totaal anders. De volgende boeken verschenen eerder:

  • De geniale vriendin vertelt het verhaal van de jeugd van Elena en Lila. Ze zijn vriendinnen, maar hun levens verlopen totaal verschillend. Lila moet al vroeg van school terwijl Elena wel de kans krijgt om door te leren.
  • In De nieuwe achternaam worden de meiden volwassen. Lila trouwt jong en Elena rondt het gymnasium af. Voor beide leveren hun keuzes de nodige hoofdbrekens op.
  • In Wie vlucht en wie blijft zijn Lila en Elena volwassen. Lila is weg bij haar man en moet moeite doen om rond te komen. Elena heeft meer succes: ze heeft haar universitaire studie afgerond en een roman geschreven. Voor beiden geldt echter dat ze weigeren te voldoen aan wat van hen verwacht wordt.

Uitgeverij Wereldbibliotheek zegt over Het verhaal van het verloren kind:

Na De geniale vriendin, De nieuwe achternaam en Wie vlucht en wie blijft verschijnt in oktober het langverwachte vierde en laatste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Het verhaal van het verloren kind is de adembenemende ontknoping van de saga van de briljante, geschoolde Elena en de vurige, onbeheersbare Lila.

Beide vrouwen zijn volwassen: de grote ontdekkingen van het leven zijn gedaan, zijn grillen en verliezen zijn verdragen en geleden. Beide vriendinnen hebben gevochten om te ontsnappen aan de Napolitaanse volksbuurt waar ze opgroeiden. Elena heeft gestudeerd, is getrouwd, naar Florence verhuisd, heeft kinderen gekregen en is inmiddels een gevierd schrijfster. Lila is er daarentegen nooit in geslaagd los te komen van haar geboortestad. Ze is weliswaar succesvol ondernemer geworden, maar haar succes heeft haar dichter gebracht bij de vriendjespolitiek, het chauvinisme en de georganiseerde criminaliteit die de buurt in hun greep houden.

Tegen de achtergrond van een verleidelijk en gevaarlijk Napels en een wereld die voortdurend verandert, vertelt Elena Ferrante met ongeëvenaarde eerlijkheid en glans het verhaal van Elena’s en Lila’s levenslange vriendschap.

Het verhaal van het verloren kind – Elena Ferrante

  • Oorspronkelijke titel: Storia della bambina perduta
  • Uitgeverij: Wereldbibliotheek
  • Verwachte verschijningsdatum: 11 oktober 2016
  • Aantal pagina’s: 608
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789028426689
  • ISBN (ebook): 9789028442290

Plaats een reactie