Wild: Verbonden – Christina Lauren

Wild - Verbonden van Christina LaurenVerbonden is het derde deel in de Wild-serie van Christina Lauren. Na een wilde nacht in Las Vegas zijn de drie vriendinnen Mia, Harlow en Lola getrouwd met drie knappe mannen. Lola en Oliver laten hun huwelijk meteen de volgende ochtend ontbinden. In tegenstelling tot de andere twee stellen hebben zij de nacht niet in bed, maar pratend doorgebracht. Ze denken de juiste keuze gemaakt te hebben en zijn goede vrienden geworden. Maar diep van binnen groeien er toch allerlei gevoelens. Zijn ze dan toch voor elkaar gemaakt en is hun vriendschap daartegen bestand?

Wild – Verbonden in het kort

Mia is haar Ansel gevolgd naar Frankrijk. Daar hebben ze hun relatie voortgezet en hebben ze besloten dat ze getrouwd willen blijven. Ook Harlow is na wat hobbels gelukkig samen met haar Finn. Alleen Lola en Oliver hebben hun huwelijk laten ontbinden en zijn goede vrienden geworden. Het is hun beide veel waard om dat zo te houden. Maar ondertussen beginnen ze wel steeds meer voor elkaar te voelen. Aanvankelijk durven ze er echter niets mee te doen, bang als ze zijn hun vriendschap te verliezen.

Lola’s leven is in een stroomversnelling geraakt. Ze is jaren bezig geweest met een stripboek en nu is het eindelijk uitgegeven. De filmrechten zijn zelfs verkocht. Naast het werk aan de film, promotie voor haar boek en de voorbereidingen voor een volgend boek besluit ze toch voor Oliver te gaan. Al snel groeit alles haar boven het hoofd. Daardoor maakt ze een puinhoop van haar relatie met Oliver en lijkt het helemaal mis te gaan.

Gelukkig hebben ze hun vrienden nog en worden ze gedwongen elkaar te blijven zien. Maar kan de vriendschap die ze hadden, blijven bestaan?

Mijn mening over Wild – Verbonden

De eerste twee delen, Vertrouwen en Verlangen, heb ik twee maanden geleden vlak na elkaar gelezen. Vanaf dat moment keek ik uit naar dit derde deel. Toen het er eindelijk was, ben ik het meteen gaan lezen. En was het wat ik ervan verwachtte? Natuurlijk verwachtte ik het verhaal van Lola, het was al bekend dat het daar over zou gaan. Wat dat betreft is mijn verwachting uitgekomen.

Wel had ik iets meer een verhaal verwacht. Erg veel gebeurt er eigenlijk niet in Wild – Verbonden. Dat is wel jammer. Wel leuk is het om te lezen hoe Oliver en Lola zich ontwikkelen en hoe ze elkaar toch nog vinden. Alleen had het wat mij betreft wel verweven met de verhalen van Mia en Harlow in één boek gemogen.

Het verhaal wordt afwisselend vanuit Lola en vanuit Oliver verteld. Daardoor weet je steeds wat beide denken. En dus ook of het wel of niet terecht is als een van de twee zich zorgen maakt over de relatie. Dat haalt veel van de spanning weg. Overigens verwacht je bij dit soort boeken toch wel een happy end, natuurlijk, maar de weg ernaartoe is ook belangrijk.

Wild – Verbonden leest lekker weg. Het is vlot geschreven en je krijgt van beide hoofdpersonen alles mee. Ik geef het niet de hoogste beoordeling, daarvoor vind ik het verhaal niet sterk genoeg. Toch kijk ik wel uit naar het vierde deel, dat in 2016 zal verschijnen.

3 sterren

Meer informatie over Wild – Verbonden

  • Oorspronkelijke titel: Dark wild night
  • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
  • Verschijningsdatum: november 2015
  • Aantal pagina’s: 376 (paperback), 222 (ebook)
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789401604864
  • ISBN (ebook): 9789401604871

Meer weten over Christina Lauren? Ga dan naar hun website!

Plaats een reactie