Verwacht: Wie waagt die wint – Charlotte de Monchy

Wie waagt die wint van Charlotte de MonchyHet is alweer een paar jaar geleden dat ik een boek van Charlotte de Monchy las, namelijk Enkeltje Ierland. Ik moest dus even opzoeken wat ik er ook al weer van vond. Maar dat was positief. Erg positief zelfs. Ik vond het een goede chicklit waarbij je snel in het verhaal zit. Toen ik mijn eigen recensie teruglas, begon ik me spontaan af te vragen waarom ik niet nog meer boeken van haar heb gelezen! In mei 2022 komt er weer een nieuwe kans om een nieuw boek op te pakken: dan verschijnt Wie waagt die wint. In dit boek lijkt het Lizzie allemaal niet mee te zitten. Toch durf ik er vrij zeker van te zijn dat ze aan het einde van het boek er een stuk beter aan toe is. Ik ben benieuwd!

Uitgeverij Boekerij zegt over Wie waagt die wint:

Lizzie schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze na haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Zoals alles in Lizzies leven, blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzie het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen. Terwijl ze alles op alles zet om hem op andere gedachten te brengen en daarbij pijnlijke geheimen uit Celestes verleden ontdekt, komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.

Wie waagt die wint – Charlotte de Monchy

  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verwachte verschijningsdatum: 3 mei 2022
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789022592472
    • E-book: 9789402316650

Plaats een reactie