Verwacht: Leven en laten leven – Hendrik Groen

Leven en laten leven van Hendrik GroenHij kondigde in zijn tweede dagboek al aan dat hij het zou gaan doen en hij heeft het ook echt gedaan: Hendrik Groen heeft een roman geschreven: Leven en laten leven. Twee dagboeken scheef hij vol met hilarische maar ook trieste gebeurtenissen in het bejaardentehuis waar hij woont. Samen met zijn vrienden van de Omanido-club (Oud maar niet dood) beleefde hij allerlei dingen die mensen van zijn leeftijd vaak niet meer doen, terwijl het toch nog prima bleek te kunnen. Daarover en over het reilen en zeilen in het bejaardenhuis schreef Groen zijn dagboeken.

Dat schrijven beviel Hendrik Groen zo goed dat hij nu zelfs een hele roman heeft geschreven. Inmiddels is overigens bekend wie de schrijver achter Hendrik Groen is. Want dat het niet een bejaarde tehuisbewoner was die de dagboeken schreef, dat was al lang bekend. Net als de dagboeken is ook Leven en laten leven geschreven door Peter de Smet, met Hendrik Groen als pseudoniem. Maar het is natuurlijk leuk om te geloven dat het boek geschreven is door een oudere man die nog wat van zijn leven wil maken! Leven en laten leven verschijnt in juni 2018.

Uitgeverij Meulenhoff zegt over Leven en laten leven:

Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. En hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.

Maar als zijn werkgever hem ‘helaas’ moet ontslaan en hij er een mooie ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven…

Leven en laten leven – Hendrik Groen

  • Uitgeverij: Meulenhoff
  • Verwachte verschijningsdatum: 5 juni 2018
  • Aantal pagina’s: 288
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789029091015
  • ISBN (ebook): 9789402311020

Plaats een reactie