De erfgename – Ellen de Vriend

De erfgename van Ellen de VriendBritt Hulsman leeft een gelukkig leven. Ze is al 26 jaar getrouwd met Richard en samen hebben ze drie prachtige dochters en vier koffiebars. Het ontbreekt ze aan niets. Dan gaan ze samen een welverdiend weekendje weg. De volgende ochtend is de B&B waar ze verbleven, verdwenen. Ook Richard is weg. Britt staat voor een raadsel. Haar zoektocht naar de waarheid levert haar echter voornamelijk nieuwe problemen op. De erfgename van Ellen de Vriend neemt je mee naar een geheimzinnige wereld waar je nergens op kan vertrouwen.

De erfgename in het kort

Richard verrast zijn vrouw Britt met een weekendje Zeeland. Ze heeft de rust wel verdiend, want ze werkt hard om van haar vier koffiebars een succes te maken en opent binnenkort een vijfde filiaal. Ze zijn al 26 jaar gelukkig getrouwd en hebben drie dochters.

Als Britt ‘s morgens na een wandeling terugkeert naar de B&B waar ze hebben overnacht, blijkt de B&B opeens verdwenen te zijn. Ook van Richard is er geen spoor. Britt begrijpt er niets van en gaat ten einde raad naar de politie. Daar lijkt men niet veel begrip te hebben voor de situatie. Uiteindelijk gaat Britt maar alleen terug naar huis.

Ondertussen probeert Mara Weststrate zo goed mogelijk de eindjes aan elkaar te knopen. Haar moeder heeft verzorging nodig na een ongeluk, maar dat kan ze eigenlijk niet betalen. Dan komt er iemand op haar weg die haar kan helpen. Maar daar moet ze wel wat voor over hebben. Als Mara zich realiseert waar ze aan meewerkt, kan ze al niet meer terug.

Britt probeert uit te zoeken wat er gebeurd is en begint een vermoeden te krijgen. Ze kan maar niet begrijpen waarom het allemaal zo moest. Ondertussen is de politie ook in actie gekomen. Zij denken echter dat Britt zelf achter de verdwijning van Richard zit. En dan komt er een eis om losgeld en komt de zaak in een stroomversnelling.

Mijn mening over De erfgename

Het verhaal begint op een bijzondere manier. Een B&B die zomaar verdwijnt, dat kan toch niet? Helaas wordt al vrij snel duidelijk gemaakt hoe dat heeft kunnen gebeuren. En even later wordt een hint gegeven over het waarom van de actie die zo duidelijk is dat je er bijna niet overheen leest. Dan is dus meteen alle spanning weg want je weet al voor de helft van het boek hoe het is gebeurd en waarom. En dat is jammer.

Er blijft maar één raadsel over en dat is hoe Richard en Mara elkaar hebben ontmoet. Dat wordt pas aan het einde van het boek duidelijk. Maar dat is nou net niet het meest interessante aan het verhaal, vind ik. En er blijft nog een open eindje over. Want deed Richard het alleen voor het geld of wilde hij ook echt van zijn vrouw af? Het is me niet echt duidelijk geworden. Verder vind ik het verhaal op zich wel heel mooi.

De schrijfstijl is prima, het leest lekker weg en je blijft maar lezen. De hoofdstukken zijn kort en om en om vanuit Britt en Mara geschreven. Zo ben je constant van alles op de hoogte, iets te veel dus zelfs, en is er veel afwisseling. Toch kan ik De erfgename niet meer dan drie sterren geven, voornamelijk omdat er gewoon te veel informatie te vroeg weggegeven wordt.

3 sterren

Meer informatie over De erfgename

  • Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
  • Verschijningsdatum: februari 2018
  • Aantal pagina’s: 259
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789045212975
  • ISBN (ebook): 9789045214672

Plaats een reactie