Verwacht: De sekte herrijst – Mariette Lindstein

De sekte herrijst van Mariette LindsteinMariette Lindstein maakte jarenlang deel uit van de Scientologykerk. Ze werkte daar op het hoogste niveau, tot ze ontsnapte. Lindstein schreef een serie van drie boeken die gebaseerd zijn op haar ervaringen. De eerste, De sekte, verscheen in 2017. In dit boek beschrijft Lindstein de fictieve sekte ViaTerra, hoe het is om in zo’n sekte te wonen en dat het bijna onmogelijk is te ontsnappen. Net als Lindstein is het Sofia (de hoofdpersoon in het boek) wel gelukt. In februari 2018 verschijnt het tweede deel: De sekte herrijst. Hierin probeert Sofia haar leven weer op te pakken. Ze is echter nog niet van de sekte af. Een drastische oplossing is noodzakelijk.

Uitgever A.W. Bruna zegt over De sekte herrijst:

Na twee turbulente jaren in de sekte ViaTerra probeert Sofia Bauman haar leven weer op te bouwen. Maar dat is moeilijker dan ze dacht. Ze wordt geconfronteerd met veel vooroordelen en achterdocht, en wordt gekweld door nachtmerries. Tegelijkertijd groeit haar verlangen naar vergelding.

Sekteleider Franz Oswald zit in de gevangenis, in afwachting van zijn proces. Hij maakt zich echter geen zorgen en toont geen enkel berouw. Met behulp van zijn advocaat spint hij een web dat de muren van de gevangenis ver overstijgt. Hij heeft slechts één doel: wraak nemen op Sofia.

Wanneer Sofia besluit haar ervaringen met betrekking tot haar leven in de sekte te delen met de buitenwereld, verandert haar leven in een hel. Er is slechts één oplossing: ze moet alles achter zich laten en ergens anders opnieuw beginnen.

Maar Oswald laat zich niet tegenhouden…

In de dramatische nasleep blijft er één vraag overeind: kun je ooit echt ontsnappen aan een sekte?

De sekte herrijst – Mariette Lindstein

 • Oorspronkelijke titel: Sekten som återuppstod
 • Uitgeverij: A.W. Bruna
 • Verwachte verschijningsdatum: 20 februari 2018
 • Aantal pagina’s: 336
 • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789400508453)
  • Ebook (ISBN: 9789044976137)
  • Audioboek (ISBN: 9789046171639)

Plaats een reactie