Top 5 mooiste boeken – lente 2017

In het voorjaar van 2017 las ik dertien boeken. Twee kregen er vijf sterrren en zes verdienden er vier. Vier boeken kregen drie sterren en eentje moest het doen met maar twee sterren. Als ik zo naar het lijstje boeken kijk, valt me op dat ik dit voorjaar bijna alleen boeken geschreven door vrouwen heb gelezen. René Appel en Herman Koch vormen hier de uitzondering, samen met Aron Wade. Maar die schreef een boek samen met een vrouw (Ria Maes). Hier volgt een overzicht van mijn top 5 van de afgelopen periode. Klik op de titels om naar de recensies te gaan!

Top 5 voorjaar van 2017

Hartslag van Tess Gerritsen5. Hartslag – Tess Gerritsen
Een wat ouder boek en de eerste medische thriller van Tess Gerritsen: Hartslag. Ze gebruikt veel medische termen, maar dat leidt niet af van het verhaal. Een jonge arts krijgt de kans van haar leven, maar stuit daarbij wel op een aantal zeer ernstige misstanden. Dat kan haar niet alleen haar carrière maar zelfs haar leven kosten…

 

De vrouwen van kasteel Deverill van Santa Montefiore4. De vrouwen van kasteel Deverill – Santa Montefiore
De vrouwen van kasteel Deverill is het eerste deel in een serie over de familie Deverill. Het speelt aan het begin van de twintigste eeuw, een hele andere tijd dan die waar wij in leven.

 

Eindspel - de Noordzeemoorden deel 4 van Isa Maron3. Eindspel (De Noordzeemoorden 4) – Isa Maron
Eindspel is het laatste deel van de serie De Noordzeemoorden. Eindelijk wordt duidelijk wat er met Sarina is gebeurd en wat het meisje in Engeland is overkomen.

 

Blind date van Marelle Boersma2. Blind date – Marelle Boersma
Dit is een boek dat mij als blogger bijzonder aanspreekt. Wat als een van je volgers doorslaat in zijn enthousiasme voor je blog? Het leven online kan grotendeels anoniem zijn, maar als het dat niet blijft, kan er van alles misgaan.

 

Gone girl van Gillian Flynn1. Gone girl – Gillian Flynn
Gone girl kenmerkt zich door een origineel plot met een verrassend einde. Je wordt voortdurend heen en weer geslingerd tussen sympathie voor de ene en sympathie voor de andere hoofdpersoon. Het duurt tot bijna het einde voor je echt doorhebt hoe het zit.

 

Plaats een reactie