Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Tegen beter weten in van Charlotte de MonchyLois werkt voor een uitgeverij met geldproblemen. Een boek over voormalig boybandlid Marius zou de zaak kunnen redden en het contract ligt al jaren in de la, maar er is een probleem. Hij wil niet meewerken. Lois wordt naar hem toe gestuurd om zijn vertrouwen en vooral informatie te winnen. Zij komt echter voor een verrassing te staan. Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy neemt je mee naar de woeste natuur van Canada en laat je wensen dat je daar was.

Tegen beter weten in in het kort

De uitgeverij waar Lois werkt, verkeert in zwaar weer. Jaren geleden is er al eens een contract getekend met Marius Delaive. Hij zat in een populaire boyband en heeft onder druk getekend. Inmiddels is het al enkele jaren geleden dat hij is gestopt en hij wil niets meer met die tijd te maken hebben. Twee schrijvers hebben namens de uitgeverij geprobeerd met Marius te praten om het boek te kunnen schrijven. Zonder resultaat. In een laatste wanhoopspoging wordt Lois naar Marius toegestuurd. Zij is eigenlijk redacteur en geen schrijver maar ze ziet dit wel als een kans om te gaan schrijven.

Lois vertrekt naar Canada, waar Marius afgelegen in het bos woont en een houtbewerkingsbedrijf heeft. Voor Lois is dat meteen een goede manier om even afstand te nemen van recente gebeurtenissen met een fout vriendje. Ze sluit meteen vriendschap met Jill, die het hotel runt waar Lois verblijft. Marius blijkt een goede vriend te zijn van Ben, de broer van Jill. Dat geeft Lois een makkelijke manier om kennis te maken. Marius blijkt echter erg stug en niet bereid tot praten.

Lois weet Marius te overtuigen dat hij haar als assistent moet aannemen. Hij blijft echter zwijgzaam. Langzaam maar zeker weet ze zijn vertrouwen te winnen. Daarvoor moet ze zich wel kwetsbaar opstellen. Uiteindelijk groeit er een vriendschap die steeds dieper gaat. Tot Lois op een dag een telefoontje krijgt uit Nederland: ze moet meteen terug want haar moeder is ziek. Bij haar afscheid geeft Marius nog een waardevol cadeau aan Lois. Daarmee maakt hij het voor haar mogelijk het boek te schrijven.

Lois besluit haar eigen weg te gaan en schrijft een boek. Maar of dat het boek is dat Marius en haar uitgever van haar verwachtten? Marius ziet ze niet meer, blijkbaar was dat een soort vakantieflirt. Er staan Lois echter nog een verrassing te wachten.

Mijn mening

Net als in Enkeltje Ierland, dat ik al weer een paar jaar geleden las, vertrekt de hoofdpersoon naar het buitenland om daar al dan niet tijdelijk een nieuw leven op te bouwen. Daardoor heb ik af en toe het gevoel dat ik een boek van een buitenlandse schrijver aan het lezen ben, maar dat is natuurlijk niet zo. Tegen beter weten in speelt zich grotendeels in Canada af, maar er zijn ook gedeeltes die in Amsterdam spelen. Nederlandser kan het niet, toch?

Charlotte de Monchy geeft je helemaal het gevoel dat je mee op reis gaat met de hoofdpersoon. Zet je koffers dus maar klaar als je dit boek gaat lezen ;). Ze doet dat met de nodige humor, er doen zich veel grappige situaties voor. Ook voor romantiek is meer dan genoeg plaats. Er is nog een tweede verhaallijn naast die van Lois en Marius die ik niet in de samenvatting beschreven heb. Die is echter bijna net zo belangrijk als het hoofdverhaal. Het had zomaar een tweede boek kunnen zijn!

Het einde was zoals je van een boek als dit kunt verwachten. Ik ben echter nog wel nieuwsgierig naar hoe het de hoofdpersonen verder vergaat. Een tweede deel is wat mij betreft heel erg welkom maar ik geloof niet dat dat erin zit. Jammer, maar er verschijnen wel weer andere boeken van Charlotte de Monchy, zoals Wie waagt die wint, dus er is nog genoeg leuks te lezen!

4 sterren

Meer informatie over Tegen beter weten in

 • Uitgeverij: Boekerij
 • Verschijningsdatum: april 2020
 • Aantal pagina’s: 336
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789022593462
  • E-book: 9789402314694
  • Luisterboek: 9789052862392

Plaats een reactie