Piece of Kate – Emily Lichthart

Lichthart, Emily - Piece of KateNa de zoveelste afwijzing besluit Kate het solliciteren even op een lager pitje te zetten. Ze maakt een webshop en gaat doen wat ze leuk vindt: taarten bakken. De webwinkel is al snel een succes. Het gaat zelfs zo goed dat de zaak haar boven het hoofd dreigt te groeien. Gelukkig krijgt ze van alle kanten hulp. Maar hebben al die hulpvaardige mensen wel het beste met haar voor? Met Piece of Kate schreef Emily Lichthart een heerlijk debuut om de koektrommel bij leeg te eten.

Piece of Kate in het kort

Kate Smit is pas afgestudeerd en zoekt al een tijdje naar een baan als docente Engels. Ze krijgt echter de ene na de andere afwijzing omdat ze geen ervaring heeft. Tijdens een feestje brengen haar vriendinnen haar op het idee om een taarten-webshop te beginnen. Ze is immers dol op bakken en ze heeft al een bakblog.

Samen met een vriend maakt Kate een website. Het wordt meteen een succes. Ze is zo druk met bakken dat ze geen tijd heeft voor Tom, een leuke man die ze pas ontmoet heeft in een koffiezaak. Het succes trekt allerlei mensen aan die van alles willen. Zo willen tijdschriften haar interviewen en wil een tv-producent zelfs een programma met haar maken. Met behulp van nog een sponsor krijgt ze zelfs een echte winkel. Voor Kate doorheeft wat er allemaal gebeurt, begeeft ze zich in een wereld van glitter en glamour en BN-ers.

Kate laat het allemaal over zich heen komen en geniet van het succes. Daar komt bij dat een van de geldschieters, Richard, een wel erg leuke man is. Wat Kate dan ook niet doorheeft, is wat er allemaal op de achtergrond speelt. Als het succes op een hoogtepunt is, komt ze erachter dat niet alles is wat het lijkt.

Mijn mening over Piece of Kate

Na het lezen van Piece of Kate dook ik meteen de keuken in om koekjes te bakken. Er komt zo veel lekkers voorbij dat je spontaan zin krijgt om ook wat te gaan maken. Of te eten. Dit boek ontdekte ik via Elly’s Choice. Het heeft me aangenaam verrast. Voor mij was het een prima boek om me helemaal op te vrolijken.

Piece of Kate is lekker luchtig geschreven. Geen moeilijk gedoe, je leest er zo doorheen. Kate is nogal chaotisch, dat merk je onder andere aan de vele voicemailberichten die tussen de hoofdstukken door staan. Ze neemt bijna nooit de telefoon op. Toch is het voor een minder chaotisch type als ik gemakkelijk om je in te leven in Kate. Wie heeft er immers niet ooit een afwijzing voor een sollicitatie gehad of op een andere manier niet kunnen krijgen wat je wilt?

Er is maar één ding dat ik niet begrijp in dit boek: het boek heet Piece of Kate en dat zou ik ook best een leuke naam vinden voor de taartenwinkel. Waarom noemt ze het dan Sweet teeth?

Piece of Kate bevat alle kenmerken van een chicklit: een ambitieuze jonge vrouw die haar droom probeert waar te maken, twee knappe mannen die beide kandidaat zijn om geliefde te worden en dan nog een groepje vriendinnen die zorgen dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Toch vind ik Piece of Kate geen dertien-in-een-dozijnboek. Het onderwerp is leuk gekozen en spreekt waarschijnlijk veel mensen aan. Want wie houdt er nu niet van zoetigheid met een bijpassend boek?

4 sterren

Meer informatie over Piece of Kate

  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: april 2015
  • Aantal pagina’s: 272
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024567393
  • ISBN (ebook): 9789024567423

Meer weten over de Emily Lichthart? Bezoek haar dan eens op facebook!

Plaats een reactie