Perfecte prooi – Helen Fields

perfecte prooi van helen fieldsTijdens een festival wordt een jonge man midden tussen het publiek van het leven beroofd. En niemand heeft iets gezien. Niet veel later wordt een vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Luc Callanach moet onorthodoxe methoden gebruiken om te achterhalen wie achter deze daden zit en waarom dit gebeurt. Hij roept de hulp in van een expert op computergebied, omdat er zaken via het darkweb afgesproken lijken te worden. Hierdoor doet hij een schokkende ontdekking. Perfecte prooi van Helen Fields is bloederig, spannend en heeft een origineel verhaal.

Perfecte prooi in het kort

Iedereen staat voor een raadsel als op klaarlichte dag, te midden van honderden mensen, een man wordt neergestoken en niemand iets heeft gezien. Hier is een professionele moordenaar aan het werk. Niet lang na deze gebeurtenis wordt een vrouw gevonden die met brute kracht is vermoord. Ook hier zijn geen sporen te vinden. Luc Callanach en zijn team staan voor een raadsel. Ze zijn nog niet veel opgeschoten als er weer een slachtoffer valt.

Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat er meerdere daders moeten zijn. Hoewel Luc bij voorkeur zo weinig mogelijk met journalisten praat, krijgt hij nu toch een wel heel bruikbare tip van een journalist. Deze heeft namelijk ontdekt dat de daders graffiti plaatsen met een aanwijzing in de vorm van het beroep van het volgende slachtoffer. Om erachter te komen hoe de moordenaars met elkaar communiceren, duikt Luc in de wereld van het darkweb. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door zijn collega’s van de afdeling cybercrime.

Hoewel Luc nu volledig zelfstandig opereert, of misschien wel juist dankzij dit feit, weet hij te ontdekken wat voor schokkende waarheid er achter de gruwelijke moorden zit. Inmiddels is er weer een slachtoffer ontvoerd en de tijd dringt. Nu Luc echter weet hoe het spel werkt, kunnen hij en zijn collega’s meespelen. Maar of ze op tijd zijn?

Mijn mening

Helen Fields maakt van haar daders bijzonder wrede mensen. Hoe verder je in dit verhaal komt, hoe erger het blijkt te zijn. Dat maakt het wel spannend, want je weet steeds meer van wat er gebeurt maar het blijkt moeilijk te raden te zijn wat er precies achter zit.

Net als in Perfecte resten, dat ik eerder las, wordt het uiterlijk van Luc Callanach weer de hemel in geprezen. Natuurlijk vallen de vrouwen meteen voor hem. Terwijl ik me hem meer voorstel als een wat oudere man zonder uiterlijke bijzonderheden, als ik over hem aan het lezen ben.

Ik vind het verhaal origineel. Waarom precies kan ik niet uitleggen zonder teveel van het plot te verklappen. In ieder geval betreft het een manier van moorden die ik nog niet eerder ben tegengekomen in een boek.

Op de schrijfstijl kan ik niet veel aanmerken. Het leest prettig. Ik heb ook niet het idee dat er veel overbodige informatie wordt gegeven. Uitgebreide omschrijvingen van de omgeving en de kleding van de personages blijven gelukkig achterwege. Los van de lichte huiveringen af en toe tijdens de meest bloederige scènes heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Daarom geef ik Perfecte prooi vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Perfecte prooi

  • Oorspronkelijke titel: Perfect prey
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: juli 2020
  • Aantal pagina’s: 480
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026351297
  • ISBN (e-book): 9789026351303

Plaats een reactie