John Green: boeken en volgorde

Een weeffout in onze sterren van John GreenMijn eerste kennismaking met de boeken van John Green was met Een weeffout in onze sterren. Je kent hem misschien wel: het boek over een meisje met kanker dat een jongen ontmoet die ook kanker heeft gehad. Samen proberen ze haar grootste wens uit te laten komen. Dat brengt ze naar Amsterdam, waar de norse schrijver woont van haar favoriete boek. Wat een binnenkomer! Als je dat boek gelezen hebt, moet je daarna echt wel even bijkomen. En daarna de film kijken. Meestal vind ik het boek beter dan de film maar in dit geval vind ik de film bijna net zo mooi als het boek.

Maar John Green heeft meer geschreven. Zijn eerste boek, Het grote misschien, verscheen in 2005 maar pas jaren later in Nederland. Inmiddels zijn al zijn boeken vertaald, voor zover ik kan nagaan. Heb je er een gelezen, dan wil je de rest ook. De boeken John Green vind je in onderstaande overzicht, compleet met verschijningsdata en Engelse titel. Ik heb tenminste zo goed mogelijk geprobeerd uit te zoeken wanneer de boeken voor het eerst verschenen, maar ik kan niet garanderen dat de jaartallen allemaal kloppen.

De boeken van John Green

  • Het grote misschien (2017; Looking for Alaska, 2005)
  • 19x Katherine (2014; An abundance of Katherines, 2006)
  • Paper towns (2013; Paper towns, 2008)
  • Let it snow (samen met Maureen Johnson en Lauren Myracle, 2011; Let it snow, 2008)
  • Will Grayson, Will Grayson (samen met David Levithan, 2014; Will Grayson, Will Grayson, 2010)
  • Een weeffout in onze sterren (2014; The fault in our stars, 2012)
  • Schildpadden tot in het oneindige (2017; Turtles all the way down, 2017)
  • Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen? (2021; The anthropocene reviewed, 2021)

Wil je een boek van John Green kopen? Dan doe je me een groot plezier door dat via deze link bij bol.com te doen. Ik krijg dan een klein percentage van de opbrengst en jij steunt deze website zonder dat het je iets kost!

Plaats een reactie