Je moest eens weten – Gillian King

Je moest eens weten van Gillian King

Billy leeft er lekker op los terwijl om haar heen iedereen gaat trouwen en aan kinderen begint. Eigenlijk wil Billy ook wel iets vasts, maar ze heeft gewoon de ware nog niet ontmoet. Tot ze per ongeluk wel heel close wordt met haar norse, zwijgzame en niet bepaald populaire baas. Hij blijkt de ideale man te zijn, maar er is iets wat hij haar niet vertelt. Je moest eens weten van Gillian King laat zien dat achter iedere voordeur wel iets aan de hand is wat je niet ziet.

Je moest eens weten in het kort

Billy heeft al verschillende banen gehad en is diverse keren verhuisd. Nu is ze eigenlijk wel tevreden met haar leven. Al haar vriendinnen zijn echter bezig gezinnen te stichten en eigenlijk zou Billy dat ook wel willen. Ze heeft alleen de juiste man nog niet ontmoet.

Billy werkt voor een bedrijf dat geleid wordt door Matthew, een man die niet bepaald populair is bij zijn werknemers. Hij laat weinig over zichzelf los, is streng en niet erg vriendelijk. Billy mag hem dan ook totaal niet. Maar hij is wel knap.

Tijdens een skitripje met het bedrijf loopt Billy bijna letterlijk tegen Matthew aan. Dat verandert de zaken. Ze beginnen een relatie, waar natuurlijk niemand iets van mag weten. Billy vangt het een en ander op van wat er achter zijn rug om gezegd wordt over zijn privéleven. Hij zou getrouwd zijn en een kind hebben. Hoewel Matthew Billy wel het een en ander vertelt, blijft ze het gevoel houden dat hij iets achterhoudt.

Dan ontdekt ze de waarheid en kan ze maar één conclusie trekken. Maar of dat de juiste is?

Mijn mening

Een vrij klassiek verhaal van een relatie die onverwacht ontstaat en dan door omstandigheden dreigt te mislukken. Maar je weet natuurlijk hoe het af gaat lopen… Heerlijk om te lezen dit, zeker nu het hartje zomer is en de vakantietijd in aantocht is. Oké, ik schrijf dit op 18 juni, maar vooruit, het is wel erg warm. En in het verhaal speelt het strand een belangrijke rol, dus dat past goed.

Het verhaal is makkelijk te lezen. Er gebeuren geen ingewikkelde dingen. Wel is het onderwerp vrij zwaar. Het gaat over verlies en wat dat doet met de achterblijvers. Maar eigenlijk komen de meest intense gevoelens niet aan bod. Ze worden wel aangestipt maar zijn maar beperkt aanwezig. Het gaat meer om hoe het leven verder kan gaan als het eerste leed geleden is.

De persoon die je het meest ziet veranderen, is in dit boek niet de hoofdpersoon, Billy. Bij Matthew is de ontwikkeling veel groter. Toch wordt het hele verhaal vanuit Billy geschreven. Met in het achterhoofd dat dit een feelgood-verhaal is, is dat ook wel logisch. Maar ook Billy moet door wat fases heen. Eerst het idee dat ze verliefd is op iemand die ze eerder totaal niet mocht, dan zijn geheimen en dan de waarheid: het is allemaal even lastig.

Ik heb het boek met plezier gelezen. Ik had zelfs af en toe moeite om het weg te leggen. Hier en daar vond ik het best spannend. Niet in de zin dat er iets gevaarlijks zou gebeuren, maar meer of het allemaal wel zou gaan lopen zoals ik het liefst zou zien. Ik geef Je moest eens weten dan ook vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Je moest eens weten

 • Uitgeverij: HarperCollins
 • Verschijningsdatum: maart 2022
 • Aantal pagina’s: 304
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789402709759
  • E-book: 9789402764611
  • Luisterboek: 9789402764871

Plaats een reactie