Hittegolf – Suzanne Vermeer

Hittegolf van Suzanne VermeerDe zomerthriller van 2016 van Suzanne Vermeer is Hittegolf. Anoek Huizing woont met haar vader en stiefmoeder ‘s zomers in Portugal. Haar beste vriendin daar is Césaria. De schok is groot als Césaria op een dag onderaan een klif in zee wordt gevonden, ze is vermoord. Waarom gedraagt hun gezamenlijke vriend Mees zich daarna opeens zo raar? En wat heeft het verleden van acteur Robert te maken met de huidige gebeurtenissen? Inspecteur Gabriela Carvalho moet het uitzoeken. Zij heeft echter ook nog een eigen agenda.

Hittegolf in het kort

Anoek Huizing woont met haar vader en stiefmoeder ‘s zomers in Portugal. Daar trekt ze veel op met Césaria, de dochter van de huishoudster. Césaria wil graag studeren en probeert daar geld voor te verdienen. Daarom schrijft ze zich in bij een modellenbureau. Ze verwacht er niet veel van, maar het levert haar wel een mooie kans op. Hierbij leert ze Robert kennen, een acteur met een niet helemaal schoon verleden.

Césaria is populair bij de mannen. Niemand kan het dan ook begrijpen als ze op een dag dood gevonden wordt, vermoord. Was het haar jaloerse ex Ricardo? En waarom gedraagt Mees zich zo raar sinds de vondst van het lichaam? Of heeft de vermeende pedofiel Sven van Dijk iets met de zaak te maken? De lijst verdachten is direct lang. Inspecteur Gabriela Carvalho heeft genoeg om uit te zoeken. Daarbij doet deze zaak haar ook nog eens denken aan de verdwijning van haar zusje. Zij verdween zeven jaar geleden, toen ze net zo oud was als Césaria nu.

Gabriela onderzoekt de zaak. Het lukt haar echter niet de verdwijning van haar zusje uit haar hoofd te zetten. Als ze dan ook nog een belangrijke aanwijzing vindt, verliest ze haar professionaliteit uit het oog en duikt in haar eigen zaak. Ondertussen probeert Anoek toenadering te zoeken tot Mees. Hij wijst haar echter steeds af. Ze laat het er niet bij zitten en als Mees een onomkeerbaar besluit neemt, zorgt Anoek voor een doorbraak in de zaak.

Mijn mening over Hittegolf

Als je meerdere boeken van dezelfde schrijver leest, dan ga je automatisch vergelijken. Nu is dat bij Suzanne Vermeer een beetje lastig, omdat niet bekend is wie er achter de naam schuilgaat. Het was Paul Goeken, tot deze overleed. Wie het nu is en of het wel steeds dezelfde is, daar kun je alleen maar naar raden.

Ik las eerder Goudkust van Suzanne Vermeer. Daarmee vergeleken vind ik Hittegolf duidelijk beter. De personages hebben meer diepgang en er wordt wat minder direct verteld. Het verhaal is spannend, het blijft lang onduidelijk wie de dader is.

De schrijfstijl vind ik niet bijzonder. Hittegolf is eenvoudig geschreven, zonder veel poespas. Het boek leest dus lekker weg, een fijn boek voor op een zonnige zondagmiddag. Hoewel het ook in de winter heerlijk lezen is. Als het buiten koud is, warm je lekker op met zo’n zomerboek!

Al met al vind ik Hittegolf een lekker ontspan-boek, dat echter niet boven de rest uitsteekt. Daarom krijgt het van mij drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Hittegolf

  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Verschijningsdatum: april 2016
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audioboek
  • ISBN (paperback): 9789400507135
  • ISBN (ebook): 9789044974881
  • ISBN (audioboek): 9789046170427

Kijk ook eens op suzannevermeer.nl!

Plaats een reactie