Verwacht: Zondagochtend breekt aan – Nicci French

Zondagochtend breekt aan van Nicci FrenchNicci French is al jaren een grote naam op het gebied van de literaire thriller. Dit schrijversechtpaar wist met boeken als Tot het voorbij is, Het veilige huis en De rode kamer veel fans te vergaren. De eerste boeken die Nicci French schreef, kenmerkten zich allemaal door een sterke vrouw als slachtoffer. Met de Frieda Klein-serie sloegen de schrijvers een iets andere weg in: er zit nu meer variatie in het type slachtoffer. De personen die de moorden oplossen, zijn echter steeds dezelfde. En altijd raakt psychoanalytica Frieda Klein er tegen haar zin bij betrokken. Het zevende deel uit de serie, Zondagochtend breekt aan, verschijnt in april 2017.

In de eerdere delen van de serie, die elk een andere dag van de week in de titel hebben, maken we kennis met Frieda Klein en haar vrienden en collega’s. Centraal staat haar leven en daarbij ook een man met de naam Dean Reeve. Hij is een belangrijk persoon in het eerste boek over Frieda Klein en hij blijft haar gedurende de hele serie achtervolgen. Dat lijkt nu tot een climax te komen, maar er zal nog een achtste deel verschijnen. Er kan dus nog van alles gebeuren!

Uitgever Ambo|Anthos zegt over Zondagochtend breekt aan:

Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French. Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

De pers over de Frida Klein-serie: – ‘Dat is hét talent van dit schrijversechtpaar: ze zijn meesters in het oproepen van beklemming en doem.’ – Trouw – ‘We kijken reikhalzend uit naar Zondag.’ – Zin – ‘Nog altijd kan niemand die zich thrillerauteur noemt tippen aan schrijversechtpaar Nicci French. Absolute top.’ – AD Magazine ***** – ‘Nicci French blijft boeien.’ – de Volkskrant **** – ‘Op naar zondag.’ – VN’s Detective & Thrillergids ****

Zondagochtend breekt aan – Nicci French

  • Oorspronkelijke titel: Sunday morning coming down
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verwachte verschijningsdatum: 11 april 2017
  • Verkrijgbaar als: dwarsligger, paperback, hardcover, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026338199
  • ISBN (dwarsligger): 9789049805395
  • ISBN (hardcover): 9789026338205
  • ISBN (ebook): 9789026338212

Plaats een reactie