Het beste van Adam Sharp – Graeme Simsion

Het beste van Adam Sharp van Graeme SimsionHij is in de veertig en zijn relatie loopt niet zo lekker. Dus wat doet Adam Sharp als hij plotseling een berichtje krijgt van zijn Eerste Echte Liefde, van 22 jaar geleden? Hij reageert erop. Oude herinneringen komen weer boven. Wat zou er gebeurd zijn als hij toen voor haar gekozen had en zij voor hem? En is er nog een kans opnieuw te beginnen? Het beste van Adam Sharp van Graeme Simsion is een mooie roman over een verloren liefde en vooral ook heel veel muziek.

Het beste van Adam Sharp in het kort

Totaal onverwacht vindt Adam Sharp een e-mail in zijn inbox van zijn Eerste Echte Liefde, Angelina Brown. Het is meer dan twintig jaar geleden dat ze afscheid van elkaar namen. Voorgoed, dachten ze toen. Hij werkte tijdelijk in Australië en vermaakte zich ‘s avonds door in een bar piano te spelen. Zij was een jonge actrice die bekend was door haar rol in een populaire serie. Een paar maanden hadden ze het leuk samen, tot Adam door moest naar zijn volgende klus in een ander land. Dit betekende het einde van hun relatie.

Adam vervolgde zijn leven in zijn geboorteland Engeland. Daar heeft hij een nieuwe liefde ontmoet, Claire. Met haar loopt de relatie echter niet zo lekker meer. Ze zijn uit elkaar gegroeid. Adam beantwoordt dan ook het mailtje van Angelina. Het groeit van hele korte berichtjes uit tot serieus geflirt.

En dan komt Angelina naar Europa, samen met haar man. Dit is de ideale gelegenheid om elkaar weer te zien. Voelen ze nog steeds wat ze twintig jaar eerder ook voelden? En hoe moeten ze daar mee omgaan nu Angelina’s man er ook bij is? Hun onderzoek loopt uit op een reeks onverwachte gebeurtenissen en zet ze uiteindelijk voor een moeilijke keuze.

Mijn mening over Het beste van Adam Sharp

Ik keek er al een tijdje naar uit om dit boek te gaan lezen. De eerste twee boeken van Graeme Simsion, Het Rosie project en Het Rosie effect, vond ik erg mooi en vooral erg grappig. En dan verwacht je in het volgende boek ook weer veel humor. Maar Het beste van Adam Sharp gaf veel minder aanleiding om te lachen. Wel een duidelijke overeenkomst met de eerdere boeken is de grote rol die de liefde speelt. Eigenlijk gaat het daar bijna alleen maar over. Maar niet op een fijne manier.

In het hele boek staat het verlies centraal. Dat maakt het een hartverscheurend verhaal. Heel ontroerend, maar je wordt er niet vrolijk van. Wat wel leuk is om te vertellen, is dat er een afspeellijst beschikbaar is met alle muziek die in het boek voorkomt. Muziek speelt namelijk een bijzonder grote rol en het maakt het lezen leuker als je ook weet hoe de muziek klinkt die in het boek gespeeld wordt. De lijst staat achterin het boek, maar is ook op het YouTube-kanaal van Luitingh-Sijthoff te vinden (via deze link: afspeellijst Het beste van Adam Sharp).

Mijn criterium om een boek vijf sterren te geven is meestal dat ik het in één ruk uitlees of als het zo ontroerend is dat ik bijna niet droog kan houden. Dat haalde Adam Sharp net niet. Daarom krijgt hij vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Het beste van Adam Sharp

 • Oorspronkelijke titel: The best of Adam Sharp
 • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
 • Verschijningsdatum: oktober 2016
 • Aantal pagina’s: 368
 • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789021020976)
  • Ebook (ISBN: 9789024573868)
  • Dwarsligger (ISBN: 9789049805166)
  • Hardcover met grote letters (ISBN: 9789036432207)

Plaats een reactie