De gelukkige – Nicholas Sparks

De gelukkige van NIcholas SparksLogan Thibault is ex-marinier. Toen hij in Irak was, vond hij een foto van een jonge vrouw. Omdat de eigenaar van de foto onvindbaar was, hield hij hem bij zich. Vanaf dat moment leek het dat hij meer geluk had dan de anderen. Terug in Amerika besloot Logan de vrouw op de foto op te sporen. Als hij haar ontmoet, springt al snel de vonk over. Maar hij vertelt haar niets over de foto. Dat blijkt later een grote fout te zijn. De gelukkige van Nicholas Sparks ontroert en geeft hoop.

De gelukkige in het kort

Als Logan Thibault als marinier naar Irak is uitgezonden, vindt hij daar een foto. De foto is geplastificeerd, dus blijkbaar belangrijk voor iemand. Iemands geliefde, vermoedt Logan, want het is een vrouw die op de foto staat. Als de rechtmatige eigenaar van de foto zich niet meldt, besluit Logan de foto bij zich te houden.

Vanaf dat moment beginnen er dingen op te vallen. Zo wint Logan opeens fors met pokeren en komt hij er steeds goed vanaf als zijn kameraden sneuvelen. Volgens Logans vriend Victor is de foto een talisman en is het Logans lot dat hij de foto heeft gevonden.

Uiteindelijk besluit Logan op zoek te gaan naar de vrouw op de foto. Als hij haar vindt, blijkt ze nog mooier dan op de foto. Ze heet Beth. Logan besluit niets over de foto te zeggen maar in plaats daarvan te solliciteren naar een baantje bij het bedrijf van Beths oma. Beth en Logan trekken steeds meer met elkaar op en ook de zoon van Beth, Ben, kan het goed met hem vinden. Dat geldt niet voor Keith, de ex-man van Beth en de vader van Ben. Hij wil liefst zo snel mogelijk van deze vreemdeling af.

Logan en Beth kunnen het zo goed met elkaar vinden, dat ze gaan daten en uiteindelijk een stel worden. Maar dan ontdekt Beth de reden waarom Logan in haar leven is verschenen en dat heeft grote gevolgen.

Mijn mening

Dit boek heeft een einde waar ik graag heel enthousiast over zou willen schrijven. Dat kan echter niet want dan verklap ik te veel van de afloop. Kort samengevat is mijn mening over dit boek dus: lezen!

Ik vind het verhaal origineel, goed bedacht. Natuurlijk niet heel erg realistisch, maar het wordt zo gebracht dat je alles gelooft. Je gaat al heel snel met Logan en Beth meeleven. Logan, Beth en Keith vertellen het verhaal samen. Je bent zo steeds op de hoogte van ieders motieven. Dat zorgt dat je soms op het puntje van je stoel zit omdat iemand anders reageert dan je weet dat hij zou doen als hij net zo veel wist als jij.

Het boek leest lekker. Het is vlot geschreven en er zit zeker ook humor in. Op een bepaald punt werd het ook nog eens een keer behoorlijk ontroerend. Hoopgevend is het ook. Hoe zwaar het leven ook is, als je gewoon doorgaat en je eigen weg volgt, dan komen er wel weer betere tijden. Dat is wat ik uit het verhaal van Logan haal. En eigenlijk ook uit dat van Beth.

Dan nog de sterren. Ik heb even overwogen De gelukkige vijf sterren te geven, maar dat is voorbehouden aan boeken die me zo raken dat ik het niet droog houd. Dat was bij dit boek ook het geval, alleen maar op één kort moment. Dat is net iets te weinig voor vijf sterren. Daarom krijgt dit boek een hele dikke vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over De gelukkige

  • Oorspronkelijke titel: The lucky one
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: november 2019
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789022588536
  • ISBN (e-book): 9789402313963

Plaats een reactie