Chateau Zen – Maartje Fleur

Chateau Zen van Maartje FleurChateau Zen is een kasteeltje in Frankrijk waar het niet zo zen is als de eigenaars en gasten graag zouden zien. Journaliste Jules en fotograaf Odilon verblijven op het kasteel om een reportage te maken over het kasteel en om een andere gast, de bekende actrice Anouk, te interviewen. Tijdens hun verblijf verdwijnt een van de medewerkers. Hoe lukt het ze dan nog om ontspannen te blijven en niet in het mysterie te duiken?

Chateau Zen in het kort

Chateau Sirmorne, door Jules en Odilon bijgenaam Chateau Zen, is een kasteeltje waar de eigenaars gasten ontvangen. Ze geven yogalessen en meditatie en bieden de gasten zo de gelegenheid volledig te ontspannen. Een van de gasten is Anouk, een bekend actrice. Zij zal geïnterviewd worden door Jules van Egmond. Daarom is zij samen met fotograaf Odilon Veenstra op het chateau. Verder zijn er twee oudere tweelingzussen, een zakenman en een studente.

Anouk staat erom bekend dat ze nooit iets opzienbarends zegt in interviews. Daar wil Jules verandering in brengen. Van Sacha, zoon van de eigenaresse en manusje-van-alles op het kasteel, hoort ze dat Anouk een groot geheim heeft. Hij zal haar dat de volgende dag vertellen. Maar zo ver zal het niet komen. Ondertussen hebben Laura, de studente, en de twee zussen elk hun eigen problemen om op te lossen.

Jules vindt wel de telefoon van Sacha, maar Sacha zelf is nergens te bekennen. Samen met Odilon gaat Jules op onderzoek uit. Daarbij stuiten ze op weerstand bij verschillende mensen, zoals Matthias, de eigenaar en Rogier, de zakenman. Jules zet stug door en denkt iets te weten te komen te zijn. Maar dat had ze misschien beter voor zich kunnen houden. Samen met Odilon stort ze zich in het gevaar.

Mijn mening over Chateau Zen

Net als in het eerste boek van Maartje Fleur, De au pair, zijn er verdachten in overvloed en kom je er pas laat achter wie nu eigenlijk de dader is. Dat houdt het lekker spannend. Het duurt overigens wel even voor het spannend wordt. Het eerste deel van het boek is vooral een roman over het werk van de journaliste en de fotograaf en de moeite die het kost iets interessants uit de actrice te krijgen. En over de langzaam opbloeiende liefde tussen Jules en Odilon natuurlijk.

Het boek is geschreven vanuit Odilon en Jules. Zo krijg je tenminste niet te veel informatie van dader(s) en slachtoffer, zodat het spannend blijft. En je weet hoe de twee over elkaar denken, zodat je ze achter hun rug om kunt zeggen hoe dom ze bezig zijn af en toe. Gelukkig is het steeds wel duidelijk vanuit wie je nu meekijkt. Chateau Zen leest verder lekker, ik vind de schrijfstijl van Maartje Fleur prettig.

Als ik een klein puntje van kritiek mag geven: ik vind dat Odilon en Jules zich iets te veel als verliefde pubers gedragen af en toe. Je hoort ze steeds zichzelf compleet afkraken en denken dat de ander niet op ze zou kunnen vallen. Dat werd me af en toe wat te veel van het goede. Maar laat je je daar vooral niet door weerhouden om dit boek te lezen, het is zeker de moeite waard!

4 sterren

Meer informatie over Chateau Zen

  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: oktober 2015
  • Aantal pagina’s: 253
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024568468
  • ISBN (ebook): 9789024568475

 

Plaats een reactie