Boeken kopen bij Amazon

Amazon KindleAls je bij Amazon boeken koopt en je wilt die op een e-reader lezen, dan kan dat alleen op de Kindle. Dat is de e-reader van Amazon zelf. Een mooie manier van koppelverkoop, voor Amazon dan. Maar wist je dat je boeken van Amazon ook gewoon op je tablet of smartphone kunt lezen? Je hebt er alleen maar een app voor nodig. Veel digitale lezers gebruiken toch hun tablet in plaats van een e-reader. Doe jij dat ook, dan hoef je je dus niet meer te laten weerhouden om bij Amazon te gaan kijken of er koopjes zijn.

De app van Amazon

De app van Amazon heet, hoe kan het ook anders, ‘Amazon Kindle’. Deze app is er voor Android, iOS, Windows en natuurlijk voor Amazons eigen Fire OS. Je kunt hem gebruiken op tablet en smartphone maar ook op je pc. Je kunt de apps downloaden vanaf de website van Amazon of gewoon in de app store van je apparaat.

Alles gaat lekker automatisch: je kunt in de winkel boeken zoeken. Heb je een boek gevonden dat je wat lijkt, dan kun je eerst een fragment downloaden. Besluit je het te kopen, dan kan dat ook meteen vanuit de app. Betalen doe je met credit card. De boeken worden vervolgens op al je apparaten waar je de app op hebt staan, gesynchroniseerd.

Aanbiedingen

Mijn eerste kennismaking met Amazon was in de boekenweek van 2015. Toen werd elke dag een ander boek gratis aangeboden. Een van die boeken was Galgenveld (De Noordzeemoorden deel 1) van Isa Maron. Daar was ik natuurlijk heel blij mee. Maar ja, ik kon hem niet lezen op mijn e-reader. Vandaar dat ik ging uitzoeken hoe het anders kon.

Als je de website van Amazon in de gaten houdt, zul je zien dat ze regelmatig leuke aanbiedingen hebben. Zo zie ik nu bijvoorbeeld Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen voor € 6,50, terwijl datzelfde boek nu € 7,79 kost bij bol.com. Ook IJskoud van Isa Maron is er nu veel goedkoper. Maar om die prijsverschillen te vinden, zul je wel zelf regelmatig op de website of in de winkel in de app moeten kijken.

De Kindle app van Amazon

Toch op je e-reader lezen

Als je goed zoekt op internet, dan zijn er wel manieren om Kindle-boeken om te zetten naar het meer gangbare epub-formaat. Dan zou je ze wel op elke andere e-reader kunnen lezen. Alleen zit je dan nog met het probleem dat de boeken beveiligd zijn en daarom niet zomaar omgezet kunnen worden. Daar heeft ongetwijfeld ook wel iemand iets op gevonden. Omdat ik voor legaal digitaal lezen ben, ga ik daar hier verder niet op in. Maar heb je er geen bezwaar tegen al je boeken bij dezelfde winkel te kopen, dan kun je natuurlijk een Kindle e-reader aanschaffen en de boeken gewoon lekker daarop lezen!

1 gedachte over “Boeken kopen bij Amazon”

Plaats een reactie