Verwacht: Verdriet is het ding met veren – Max Porter

Verdriet is het ding met veren van Max PorterOverlijden en rouw is altijd een zwaar onderwerp. Zeker als het kinderen zijn die te maken hebben gekregen met het overlijden van een van hun ouders. Daarom is het mooi dat Max Porter er een boek over heeft geschreven waar ook nog wat humor aan te pas komt: Verdriet is het ding met veren. De titel op zich nodigt al uit om verder te gaan lezen. Wie wordt er nu niet nieuwsgierig naar die veren? Eigenlijk verraadt de voorkant van het boek het al… Verdriet is het ding met veren is het debuut van Max Porter.

Het boekje is niet erg dik en dat is misschien maar goed ook. Bij zulke verdrietige zaken wil je niet te lang stilstaan. Wel jammer is het dat er kennelijk nog geen digitale versie op de planning staat, maar alleen een hardcover. Dat maakt zo’n boek onnodig duur. In het Engels is er wel een ebook-versie te koop.

Uitgeverij De Bezige Bij zegt over Verdriet is het ding met veren:

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai – tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal.
Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Verdriet is het ding met veren – Max Porter

  • Oorspronkelijke titel: Grief is the thing with feathers
  • Uitgeverij: De Bezige Bij
  • Verwachte verschijningsdatum: 24 maart 2016
  • Aantal bladzijden: 128
  • Verkrijgbaar als: hardcover
  • ISBN: 9789023494003
  • Prijs: € 14,90

Plaats een reactie