19% kans op geluk – Yvanka van der Zwaan

19% kans op geluk van Yvanka van der ZwaanAva Villepein regelt alles tot in de puntjes. Ook haar eigen leven. Draaiboeken maken is haar grootste passie. Maar dan gaat alles mis. Op haar werk moet gereorganiseerd worden en Ava dreigt niet in de nieuwe organisatie te passen. Bovendien trekt haar ex, de vader van haar dochter Cleo, weer bij haar in. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken, laat ze zich overhalen om online te gaan daten. Hoe moet ze nu nog orde scheppen in de chaos? 19% kans op geluk van Yvanka van der Zwaan laat het je met veel humor zien.

19% kans op geluk in het kort

Het leven van Ava Villepein verloopt helemaal zoals het moet. Ze heeft een leuke baan, een lieve dochter en twee geweldige vriendinnen. Maar dan komt de dag waarop alles anders wordt. Een nieuwe manager op het werk besluit dat iedereen volgens bepaalde kleurcoderingen moet worden ingedeeld. En laat Ava nu net een kleur krijgen die door haar leidinggevende beschouwd wordt als niet nuttig? Aan Ava nu de taak zichzelf te veranderen in een persoon van het juiste type.

Ava woont samen met haar dochter Cleo. De vader van Cleo, Thijs, is een paar jaar eerder vertrokken. Dan staat hij opeens weer op de stoep. Of hij maar weer bij Ava kan komen wonen want hij kan nergens anders heen. Weer iets wat Ava’s leven op zijn kop zet.

Een toevallige ontmoeting met iemand uit de buurt leidt ertoe dat Ava zichzelf op een dating-website zet. Helemaal overtuigd is ze niet, wil ze eigenlijk wel een man? Reacties krijgt ze in ieder geval genoeg. Samen met haar vriendinnen probeert ze al deze mannen te ordenen. Dat wordt pas echt een succes als ze een formule verzint waarmee de kans op geluk met een man wordt berekend. Nu hoeft ze alleen nog maar de man met de hoogste score te ontmoeten. Toch?

Natuurlijk loopt niet alles zoals gepland en zal Ava toch moeten leren dat dingen ook wel op hun pootjes terechtkomen als ze de controle af en toe even loslaat.

Mijn mening

Ava strooit de hele tijd met cijfers. Bij van alles en nog wat heeft ze opeens een weetje met een percentage. Grappig, want ze doet het precies vaak genoeg om leuk te zijn en duidelijk te maken hoe Ava is, maar niet zo vaak dat het gaat irriteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zelfs de mannen in cijfers weet te gieten.

19% kans op geluk is de eerste roman van Yvanka van der Zwaan. Wat mij betreft mag ze er nog wel een paar schrijven. Het boek staat bol van de grappige gebeurtenissen. Er gebeurt dan ook van alles. Ava’s werk, haar ex-man, haar vriendinnen en vooral het online daten zorgen voor een afwisselend geheel. Je verveelt je dus geen moment tijdens het lezen.

Natuurlijk zal je benieuwd zijn naar het einde. Gaat het Ava lukken een man te vinden? Dat ga ik niet verklappen. Ik zal alleen zeggen dat ik het mooi vind om te zien dat Ava een ontwikkeling doormaakt, niet alleen gedwongen door haar werk maar ook privé, die haar leven leuker maakt. Ze neemt de regie terug en maakt er iets moois van. Daar kunnen veel mensen nog wat van leren!

4 sterren

Meer informatie over 19% kans op geluk

  • Uitgeverij: The house of books
  • Verschijningsdatum: augustus 2018
  • Aantal pagina’s: 272
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044352436
  • ISBN (ebook): 9789044352443

Plaats een reactie