Steeds leuker – Jelle Hermus

Steeds leuker van Jelle HermusJelle Hermus ken je misschien van zijn website soChicken.nl waar je van alles kan lezen over hoe je je leven leuker maakt. Dat is ook wat hij in zijn boek Steeds leuker beschrijft. Hij noemt het de broednestmethode. Daarbij gaat het er vooral om dat je op het juiste nest de juiste eieren probeert uit te broeden. Dan heb je met de minste moeite een leven dat het beste bij je past. En zoals hij zelf ook aangeeft: je moet niet alleen het boek lezen maar vooral ook zelf aan de slag.

Steeds leuker in het kort

In Steeds leuker legt Jelle Hermus zijn broednestmethode voor een leuker leven uit. Hij doet dat door te wijzen op het feit dat je je tijd en energie het beste kan steken in dingen die werken. Hij geeft dan ook aan dat er drie eieren zijn waar je het beste op kan broeden. Voor elk van die drie eieren legt hij uit wat ze voor je kunnen doen en hoe ze kunnen helpen om je leven te verbeteren. Ook geeft hij tips voor hoe je dat kunt aanpakken.

Mijn mening

Jelle Hermus geeft het zelf meteen in het begin van het boek al toe: wat hij zegt betreft voornamelijk open deuren. En daar ben ik het mee eens. Hij zegt er echter nog iets bij wat veel belangrijker is: aan lezen over open deuren heb je niets. Je moet door die open deur heen gaan. Je moet zelf actie ondernemen en de dingen doen die nodig zijn om stoorzenders uit de weg te ruimen en het leven daadwerkelijk leuker te laten zijn.

Wat je dan nodig hebt, is niet alleen de kennis maar ook de motivatie. En Hermus weet je in zijn boek heel goed te inspireren en te motiveren. Tijdens het lezen kreeg ik tenminste spontaan zin om zijn adviezen in de praktijk te gaan brengen. Nu is het wel zo dat alles tijd kost dus aan het einde van het boek is er nog niet veel veranderd en bovendien zakt de motivatie ook weer wat weg als het boek uit is. Misschien is dit boek daarom een goeie om meerdere keren te lezen en zo stapje voor stapje veranderingen door te gaan voeren.

Wat je misschien helpt bij het daadwerkelijk uitvoeren van je goede voornemens, is je eigen eierdoos op de website soChicken.nl. Daar wordt in het boek steeds naar verwezen. En het leuke is dat je een inlogcode in het boek vindt, zodat allerlei extra artikelen kan lezen. Zo blijf je er net wat meer mee bezig en is de kans op het gewenste resultaat groter.

4 sterren

Meer informatie over Steeds leuker

  • Uitgeverij: Kosmos uitgevers
  • Verschijningsdatum: november 2017
  • Aantal pagina’s: 288
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789021567068
  • ISBN (ebook): 9789021567075

Plaats een reactie