Weg van jou – N.I. Monteny

Weg van jou van N.I. MontenyHelena is een alleenstaande moeder van een volwassen zoon. Haar leven komt op zijn kop te staan als ze de journalist Klaus ontmoet. Ondertussen woont haar zoon Alex net samen met zijn vriendin, wat niet gemakkelijk is, en vindt haar schoonzus Anouk een andere man dan haar echtgenoot wel heel erg leuk. En dan is er nog vader Bob, die het internetdaten heeft ontdekt. Tussen al deze liefdesverwikkelingen door moet ook nog even het jeugdhuis gered worden van sluiting. Weg van jou van N.I. Monteny bevat zoveel verhaallijnen dat je je echt niet gaat vervelen met dit boek!

Weg van jou in het kort

Helena is de (relatief jonge) moeder van Alex. Ze heeft nooit samengewoond en dat heeft ze ook nooit gewild. Een echt lange relatie heeft ze ook nooit gehad. Maar dan ontmoet ze Klaus, filmrecensent en goede vriend van haar broer Cas. Een zoen lijkt onvermijdelijk en wat daarna allemaal volgt…

De vrouw van Cas, Anouk, duikt ondertussen met een andere man een gangkast in om daar eens uitgebreid te gaan staan zoenen. Maar wat moet ze nu met haar huwelijk? Het lijkt te stranden, want ook Cas heeft zo zijn geheimen. Maar ze kunnen er ook voor vechten om het goed te maken. Wie zal winnen?

Alex woont sinds kort samen met zijn vriendin Anna. En dat blijkt nog best lastig te zijn. Ondertussen is zijn opa Bob ook op vrijersvoeten. Hij heeft het internetdaten ontdekt. De ene vrouw na de andere presenteert zich, maar echt blij kan hij er nog niet van worden.

En dan is er nog het jeugdhuis. Alex heeft er veel geleerd en er ook zijn Anna ontmoet. Maar nu moet het wijken voor een park. Helena raakt ongewild betrokken bij een actiegroep die een nieuwe plek voor het jeugdhuis wil afdwingen. Van een samen met Klaus geschreven stuk komt een interview en daarna gaat alles in een stroomversnelling. Alsof al die publiciteit iets voor Helena is!

Mijn mening over Weg van jou

Zoals je waarschijnlijk in de beschrijving hierboven wel leest, gebeurt er heel veel in Weg van jou. Het liefdesleven van alle hoofdpersonen wordt compleet overhoop gehaald. En natuurlijk worden ze er allemaal gelukkig van, het is niet voor niets een chicklit. Dat er zoveel gebeurt, zorgt er wel voor dat er tempo in het verhaal blijft zitten. Je wordt steeds heen en weer geslingerd tussen de personages en ze zijn allemaal constant druk met hun geliefden. Tijd voor iets anders hebben ze dan ook nauwelijks. Heel goed leer je ze dan ook niet kennen.

De schrijfster, N.I. Monteny, is een Belgische. Dat lees je duidelijk terug in het boek. Er staan regelmatig woorden en uitdrukkingen in die typisch Vlaams zijn. Dat is wel even wennen als je aan Nederlands-Nederlands gewend bent. Maar het stoort verder niet. Het is altijd wel duidelijk wat bedoeld wordt. Verder leest het boek vlot.

Al die verwikkelingen binnen één familie is niet helemaal goed voor de geloofwaardigheid van het verhaal. Maar goed, als je gewoon lekker weg wil dromen bij al die verse liefdes, dan is dat geen probleem. Maar verwacht dus niet te veel diepgang. Of ik het volgende boek van deze schrijfster ook ga lezen? Ik moest er even over nadenken, maar ik denk het toch maar niet. Daarom geef ik maar drie sterren voor Weg van jou.

3 sterren

Meer informatie over Weg van jou

  • Uitgeverij: Van Halewyck
  • Verschijningsdatum: juni 2017
  • Aantal pagina’s: 208
  • Verkrijgbaar als: hardcover, ebook
  • ISBN (hardcover): 9789461315199
  • ISBN (ebook): 9789461315991

Plaats een reactie