Vrouwen die vreemdgaan – Wieke van Oordt

Vrouwen die vreemdgaan van Wieke van OordtBibi kijkt hem aan en weet het: met deze man wil ze het bed in duiken. En ze doet het. En dan blijken haar drie beste vriendinnen dezelfde neigingen te hebben. Ze richten een club op: Vrouwen Die Vreemdgaan. Het gaat alleen om de seks, verder niets. Want met de vaste partner is dat toch zo saai geworden! Ze stellen regels op en gaan los. Wat kan er misgaan, niets toch? Vrouwen die vreemdgaan van Wieke van Oordt beschrijft een onderwerp dat je niet vaak tegenkomt in boeken: wat de overgang doet met het libido van vrouwen.

Vrouwen die vreemdgaan in het kort

Als Bibi op een beurs een praatje staat te houden voor potentiële klanten, staat er één man in het publiek waar ze haar ogen niet vanaf kan houden. Zonder veel woorden begrijpen ze elkaar en na afloop van de beurs duiken ze samen haar hotelkamer in. En dat terwijl Bibi al jaren gelukkig getrouwd is.

Bij de eerst volgende ontmoeting met haar drie beste vriendinnen, blijkt dat zij allemaal hetzelfde hebben gedaan, of bijna hebben gedaan. Al snel wordt het bestempeld als gevolg van Moeder Natuur: ze zijn bijna aan de overgang toe en hebben daardoor aanzienlijk meer zin in seks. En niet in het gewone met de man waar ze al jaren mee samen zijn. Nee, ze willen spanning en avontuur, en vooral niets meer dan alleen de seks.

De vrouwen richten een club op: Vrouwen Die Vreemdgaan. Ze gaan actief op jacht naar hun prooien. Als ze zich maar houden aan hun regels, niet met bekenden, niet doorvertellen, niet bij de partner weggaan en niet verliefd worden, wat kan er dan misgaan? Niet veel, denken ze. Maar dat valt tegen.

Mijn mening over Vrouwen die vreemdgaan

Vrouwen die vreemdgaan wordt gepresenteerd als een hilarische roman. Nou, dat vind ik best wel meevallen. Misschien moet je een vrouw in de overgang zijn om het te begrijpen, maar echt heel erg grappig vond ik het niet. Het zijn vooral een stel vrouwen die heel veel aan zichzelf denken en heel weinig aan hun partners.

Het hele verhaal hangt van de feestjes aan elkaar. Het lijkt of de vrouwen nauwelijks iets anders doen dan vieren dat er weer iemand jarig is of zoveel jaar getrouwd en natuurlijk met willekeurige mannen de koffer in duiken. Het is allemaal wat veel van het goede om geloofwaardig over te komen.

Bibi is degene die het hele verhaal vertelt. Maar de dames kletsen zoveel dat het lijkt alsof je het vanuit alle vier hoort. Het boek is verder goed leesbaar geschreven. Het kost geen moeite om er vrij snel doorheen te lezen. Omdat er eigenlijk niet heel veel gebeurt in het boek en ik dan ook niet nieuwsgierig ben geworden naar het verdere verloop van de levens van de dames, geef ik Vrouwen die vreemdgaan drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Vrouwen die vreemdgaan

  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: maart 2017
  • Aantal pagina’s: 336
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024575138
  • ISBN (ebook): 9789024575145

Plaats een reactie