Vlinder uit cocon – Sara Knockaert

Onlangs werd ik benaderd door een jonge schrijfster, Sara Knockaert, die gedaan heeft waar velen van dromen, maar wat weinigen kunnen waarmaken: ze heeft een boek geschreven en gepubliceerd. Omdat ik bewondering heb voor mensen met het doorzettingsvermogen om naast werk en de rest van het leven een boek te schrijven, geef ik Sara graag hier de gelegenheid om ons kennis te laten maken met haar boek, Vlinder uit cocon. Ze stelt zichzelf en haar boek zelf aan je voor (let op: de tekst bevat spoilers, dus als je graag volledig verrast wordt, kun je het boek beter gewoon meteen kopen):

Sara Knockaert

“Ik ben Sara Knockaert, een jonge hotelreceptioniste die graag schrijft. Al toen ik jong was verzon ik graag verhaaltjes en was ik verzot op lezen. Ik speelde al een hele tijd met de gedachte om een boek te schrijven, maar het lukte niet. Mijn vriend heeft mij aangemoedigd en opeens kwamen de ideeën. Ik was op mijn werk en het was rustig. Toen heb ik een blad papier gepakt en heb ik alle ideeën opgeschreven. Daarna ben ik deze beginnen uitwerken wanneer ik maar kon. Voornamelijk tijdens rustige momenten op het werk. Ondertussen ben ik op dezelfde manier bezig met een volgend boek.”

Vlinder uit cocon

Vlinder uit cocon van Sara Knockaert

“Mijn boek Vlinder uit cocon gaat over Isabelle, een jonge vrouw die voor het eerst echt verliefd wordt. Nog nooit in haar leven was ze verliefd totdat ze een fitnesstrainer ontmoet. Na een hele tijd flirten, besluiten Isabelle en Maurice iets te gaan drinken. Op de tweede date is al duidelijk dat ze verliefd zijn. Maar ze krijgen onmiddellijk te maken met een eerste hindernis: Maurice blijkt veel ouder te zijn dan Isabelle. Toch proberen ze het samen en het komt allemaal goed. Hun relatie krijgt heel wat spanningen te verwerken. Zo is er het feit dat Maurice een relatie heeft met een klant.

Vervolgens breekt Isabelle haar enkel en heeft ze een discus hernia. Door de pijn is ze vaak slecht gehumeurd wat voor spanningen zorgt. Isabelle maakt kennis met Sterre, de dochter van Maurice en samen vertrekken ze een aantal dagen op vakantie. Als Isabelle verhuist vind ze brieven bij
haar ouders thuis. Als ze die brieven begint te lezen komt ze erachter dat haar ouders niet haar ouders zijn. Haar grootvader blijkt haar vader te zijn. Maurice steunt haar in deze moeilijke tijd waar hij maar kan. Uiteindelijk trouwen Maurice en Isabelle en gaan ze op huwelijksreis. Als ze terugkomen willen ze ook samen werken. Ze krijgen een kindje en willen samen een wellnesscentrum opendoen.”

Plaats een reactie