Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella

Shopaholic grijpt in van Sophie KinsellaShopaholic Rebecca (Becky) Bloomwood trekt met familie en vrienden in een camper van LA naar Las Vegas. Ze heeft een belangrijke opdracht: ze moet haar vader zoeken, voorkomen dat Tarquin wordt gehersenspoeld door Bryce, haar relatie met beste vriendin Suze herstellen en niet-vriendin Alicia het leven proberen zuur te maken. Er zijn allerlei problemen en de Shopaholic grijpt in!

Shopaholic grijpt in in het kort

Becky is met haar man Luke en dochter Minnie, moeder Jane en diens vriendin Janice en vriendinnen Suze en Alicia onderweg in een camper. Ze reizen van LA naar Las Vegas om op zoek te gaan naar Becky’s vader, die er na achterlaten van een briefje zomaar vandoor is gegaan. Hij is samen met Suzes man Tarquin en de niet te vertrouwen Bryce op pad gegaan.

In Las Vegas wordt het gezelschap uitgebreid met Danny Kovitz, vriend van Becky en beroemd mode-ontwerper. Ook zijn assistente Ulla is van de partij. Verder is er nog Elinor, de moeder van Luke. Dit bonte gezelschap probeert te achterhalen waarom de vader van Becky er vandoor is gegaan. Vader laat zich echter niet gemakkelijk vinden.

Ondertussen probeert Becky in Las Vegas het gokken uit. Ze blijkt er best goed in te zijn. De relatie van Suze en Becky, eerder beste vriendinnen, staat al een tijdje onder druk. Tijdens de zoektocht doet Becky haar best de vriendschap te herstellen. Dat blijkt nog behoorlijk lastig. Dat Alicia Billington, niet bepaald een lieverdje, er ook bij is, helpt niet echt.

En dan is er nog iets: de shopaholic is even klaar met shoppen. Wat is er mis met Becky, waardoor gunt ze zichzelf geen leuke dingen meer? En wat is dat toch met al die verschillende Rebecca’s?

Uiteindelijk weten ze het doel van vaders reis te achterhalen. Nu is het nog zaak om hem te vinden en hem te helpen zijn missie te volbrengen. En Becky zou Becky niet zijn als ze dat niet op geheel eigen wijze zou proberen.

Mijn mening over Shopaholic grijpt in

Dit is het eerste boek uit de inmiddels vrij lange Shopaholic-serie dat ik heb gelezen. En dat is niet zo’n goed idee gebleken. Op zich is het wel een aardig boek, maar als je de voorgeschiedenis niet kent, is het hier en daar behoorlijk warrig en lastig te volgen. Het is net of je halverwege in een tv-serie valt: je hebt de helft gemist. Ik zou je dus adviseren toch maar gewoon bij het begin te beginnen. In dit boek is Becky niet eens echt een shopaholic, dus dat is wel een beetje een vreemde kennismaking!

Nu is het wel zo dat naarmate het boek vorderde, ik steeds meer begon te begrijpen. En soms wordt er ook wel iets over de voorgeschiedenis gezegd. Je tast dus niet volledig in het duister over de eerdere gebeurtenissen. Ik kan me ook voorstellen dat als je de eerdere boeken wel hebt gelezen, Shopaholic grijpt in een erg leuk boek is. Ik vind het namelijk ook best aardig.

Nog iets waar je tegen moet kunnen: ik bedoel. Die twee woorden worden om de haverklap door verschillende personages gezegd. Zo vaak dat het me op een gegeven moment toch een beetje te veel werd. Verder is er niets mis met de schrijfstijl van Sophie Kinsella. Het boek leest lekker vlot en is niet onnodig ingewikkeld, wat je natuurlijk ook niet verwacht bij een chicklit. Omdat ik het boek wel aardig vind maar het niet goed te volgen vind voor iemand die nog niet eerder iets uit de serie heeft gelezen, geef ik het drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Shopaholic grijpt in

  • Oorspronkelijke titel: Shopaholic to the rescue
  • Uitgeverij: The House of Books
  • Verschijningsdatum: maart 2016
  • Aantal pagina’s: 320 (paperback), 258 (ebook)
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044347869
  • ISBN (ebook): 9789044347876

Bezoek voor meer informatie over de auteur de website van Sophie Kinsella!

Plaats een reactie