Verzwegen – Karin Slaughter

verzwegen van Karin SlaughterEigenlijk voelt Beckey zich niet echt veilig als ze ‘s morgens vroeg gaat hardlopen, maar ze trekt zich er niets van aan. Had ze dat maar wel gedaan want er loopt een seriemoordenaar in het bos rond. De zaak lijkt zoveel op eerdere gevallen, dat de oude zaken heropend worden. En dat ondanks dat er toen iemand is veroordeeld. Sara Linton en Will Trent proberen de fouten uit het oude onderzoek te halen en de echte dader te vinden. Verzwegen van Karin Slaughter is weer net zo bloederig en spannend als we van haar eerdere boeken gewend zijn.

Verzwegen in het kort

Beckey gaat ‘s morgens vroeg hardlopen. Haar huisgenoten waarschuwen haar nog dat het het ‘verkrachtersuur’ is. Beckey gaat toch. Dat had ze beter niet kunnen doen, want later in de ochtend wordt ze gevonden, zwaar toegetakeld. De manier waarop het meisje is gemarteld, doet denken aan een oude zaak. Sara Linton en Will Trent moeten samenwerken om uit te zoeken of er nog meer slachtoffers zijn geweest van dezelfde dader en wie die dader dan wel is.

Er is in het verleden iemand vastgezet voor de moorden, maar die beweert onschuldig te zijn. Dat er nu nieuwe slachtoffers vallen terwijl deze man nog vastzit, lijkt dat te bevestigen. Het onderzoek is voor Sara Linton extra lastig, omdat het oorspronkelijk onderzoek door haar overleden man Jeffrey Tolliver is gedaan.

Ondertussen verdwijnen er meer vrouwen, dus er is haast bij het onderzoek. Het verhoren van eerdere slachtoffers die wel overleefden, geeft gelukkig veel nieuwe informatie. Maar of dat genoeg is om meer slachtoffers te voorkomen?

Mijn mening

Verzwegen is een echte Karin Slaughter: vol met bloederige details en een gewelddadige moordenaar. De gruwelijke details komen al vrij snel in het begin, hoewel ik het doel van die eerste moordpartij niet helemaal begrijp. Ja, het is een methode om de veroordeelde te introduceren, maar waarom daar zoveel bloed bij moet, dat begrijp ik dan weer niet. Het eerste stuk van het verhaal vond ik niet het meest interessante. Dat kwam eigenlijk pas na een tijdje.

Het verhaal is gesplitst in twee delen. In het heden wordt een moordenaar gezocht. Tegelijkertijd wordt verteld hoe het onderzoek in het verleden verliep. In de loop van het boek wordt daardoor steeds duidelijker wat er toen gebeurd is en wat er verkeerd ging. Af en toe vond ik het wel verwarrend, was me niet duidelijk in welke tijd we nu weer zaten.

Wat leuk is in dit boek, is dat je iets meer te weten komt over de omstandigheden waaronder Sara en Jeffrey ooit gescheiden zijn. Daar werd in eerdere boeken natuurlijk wel eens naar verwezen maar er werd niet zo uitgebreid op ingegaan als in Verzwegen. Wat dat betreft is het een mooie aanvulling op de reeks.

Verder is er eigenlijk niet veel dat opvalt vergeleken met de andere boeken van Karin Slaughter. Daarom beoordeel ik Verzwegen hetzelfde als de andere boeken, namelijk met vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Verzwegen

  • Oorspronkelijke titel: The silent wife
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: juni 2020
  • Aantal pagina’s: 552
  • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789402705515)
  • E-book (ISBN: 9789402759853)
  • Hardcover (ISBN: 9789402705768)

Plaats een reactie