Verwacht: Zolang er leven is – Hendrik Groen

Zolang er leven is van Hendrik GroenHendrik Groen is terug!

Na zijn succesvolle debuut Pogingen iets van het leven te maken, volgt in januari 2016 een tweede dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is. Ondertitel: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar. De oudere heer Hendrik Groen leeft dus nog! Zijn eerste boek vroeg ook wel om een vervolg. Het eindigde best triest dus ik wilde wel weten of de oud-maar-niet-dood-club toch nog een positieve draai aan het leven zou weten te geven.

In Pogingen om iets van het leven te maken liet Hendrik Groen zien dat je in een verzorgingstehuis best nog wel een leuk leven kan hebben. Met de juiste instelling en een beetje lef maken Hendrik en zijn vrienden genoeg leuke dingen mee. Hendrik Groen schreef het dagboek met veel humor en een kritische kijk op zijn medebewoners en de werknemers. Hendrik Groen is overigens een pseudoniem, hij woont zelf niet eens in een verzorgingstehuis. Ik ben dan toch heel benieuwd wat voor iemand deze boeken wel schrijft!

In 2004 verscheen er overigens ook al een boek met de titel Zolang er leven is: dit was een roman van Renate Dorrestein.

Uitgeverij Meulenhoff zegt over Zolang er leven is:

Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Update: inmiddels is het boek verschenen. Lees hier mijn recensie!

Zolang er leven is – Hendrik Groen

  • Uitgeverij: Meulenhoff
  • Verwachte verschijningsdatum: 27 januari 2016
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789029090766
  • ISBN (ebook): 9789402305272

Plaats een reactie