Verwacht: Vaarwel – Jesper Stein

Vaarwel van Jesper SteinIk ben dol op Scandinavische thrillers dus als er weer een nieuwe verschijnt, kan ik niet wachten tot ik hem in handen heb. Van Jesper Stein heb ik nog niets gelezen, maar daar gaat verandering in komen als Vaarwel is verschenen. Typisch is dat Vaarwel niet Steins nieuwste boek is maar dat zijn recentere werk, Papa, eerder al vertaald is. Heb je dat boek op de plank liggen, wacht daar dan even mee tot je Vaarwel hebt gelezen. Heel lang hoef je dan niet te wachten, want het boek verschijnt half november 2018.

Uitgeverij Karakter zegt over Vaarwel:

Kopenhagen en in het bijzonder de wijk Nørrebro – met zijn chaos, kebab, junks, dronkaards en geestelijk gestoorden – is de achtergrond van deze thriller.

Commissaris Axel Steen van de politie in Kopenhagen heeft genoeg van zijn grijze en lege bestaan tot het telefoontje komt waarop hij al jaren aan het wachten is. DNA-sporen uit een nieuwe verkrachtingszaak komen overeen met die van een onopgeloste zaak: Marie Schmidt werd vier jaar eerder in het Ørstedspark vermoord. Steen leidde dit onderzoek, waarin hij gaandeweg zichzelf steeds slechter in de hand had en dat hem uiteindelijk zijn huwelijk kostte. Alle reden voor hem om niets liever dan de moordenaar te pakken te krijgen.

Terwijl de politieleiding zich concentreert op bendeoorlogen en de oorlog tegen terrorisme, duikt Axel Steen in stapels vergelijkbare verkrachtingszaken. Al snel kan hij een serie extreem gewelddadige verkrachtingszaken aan dezelfde dader linken. Door andere prioriteiten van de politie is het een bijzonder sadistische moordenaar en serieverkrachter gelukt om de wijk Nørrebro al vijftien jaar in zijn greep te houden. Axel Steen komt steeds dichter bij de dader. De plot klinkt simpel, maar blijkt uiteraard ingewikkelder dan dat te zijn.

Vaarwel – Jesper Stein

  • Oorspronkelijke titel: Bye bye blackbird
  • Uitgeverij: Karakter
  • Verwachte verschijningsdatum: 15 november 2018
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback
  • ISBN: 9789045217710

Plaats een reactie