Verwacht: Tom Clancy Opperbevel – Mark Greaney

Tom Clancy Opperbevel van Mark GreaneyTom Clancy Opperbevel van Mark Greaney, een nieuwe Jack Ryan-thriller. Toen ik voor het eerst over dit boek las, moest ik even goed kijken hoe het nou zat. Drie namen in een zin, wie is nu de schrijver, wie het onderwerp van het boek? Ik geef toe, ik ben niet zo bekend met deze reeks, anders had ik natuurlijk meteen gesnapt dat Mark Greaney dit boek schreef in de Jack Ryan-serie die Tom Clancy ooit begonnen is!

Tom Clancy was een zeer succesvol Amerikaans thrillerschrijver. Hij is onder meer bekend van zijn debuut “De jacht op de Red October”, dat verfilmd werd. Hij bedacht de reeks over Jack Ryan. Mark Greaney is co-auteur van een aantal boeken van Tom Clancy. Na de dood van Clancy ging Greaney verder met de reeks. En zo verschijnt in mei 2017 weer een nieuw boek: Tom Clancy Opperbevel. Mark Greaney is in Nederland vooral bekend door de Jack Ryan-boeken, maar hij schreef ook een eigen reeks: de Gray man-serie. In de Verenigde Staten is deze serie een groot succes.

Uitgeverij A.W. Bruna over Tom Clancy – Opperbevel:

In Rusland is de macht van president Valeri Volodin tanende en in een poging het verloren gegane terrein terug te veroveren, verlegt hij zijn ambities naar het buitenland. Omdat de Verenigde Staten in het verleden dergelijke expansieplannen altijd hebben gedwarsboomd, besluit Volodin tot een andere aanpak. Een drijvende gasinstallatie in Litouwen wordt opgeblazen. In Venezuela wordt een aanklager vermoord. Bij een aanval op een trein met Russische troepen vallen tientallen doden. Wereldwijde chaos is het gevolg. De terreuraanslagen lijken niets met elkaar te maken te hebben, tot president Jack Ryan een beangstigend patroon ontdekt. Maar hij heeft geen bewijs…

Tom Clancy Opperbevel – Mark Greaney

  • Oorspronkelijke titel: Commander in chief
  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Verwachte verschijningsdatum: 9 mei 2017
  • Aantal pagina’s: 528
  • Verkrijgbaar als:
  • paperback (ISBN: 9789400508231)
  • ebook (ISBN: 9789044976083)
  • audioboek (ISBN: 9789046170854)

Plaats een reactie