Verwacht: Sneeuwengelen – Suzanne Vermeer

Sneeuwengelen van Suzanne VermeerSuzanne Vermeer is een mysterieuze schrijfster. Het is een pseudoniem, maar het is niet bekend wie de echte man of vrouw achter Vermeer is. Toen in juni 2011 de schrijver Paul Goeken overleed, maakte de uitgever bekend dat hij Suzanne Vermeer was. Maar vervolgens verschenen er nieuwe boeken onder de naam van Vermeer. Wie die boeken nu schrijft, is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat er weer een nieuwe aan zit te komen: Sneeuwengelen.

Geheel in stijl met de eerdere boeken van Suzanne Vermeer speelt vakantie ook nu weer een grote rol. Keurig in lijn met het moment van verschijnen is dat in Sneeuwengelen de wintersport. De Sneeuwengelen zijn een stel vriendinnen uit Leiden. Toch zegt iets me dat het niet allemaal echt engelen zijn.

Uitgeverij A.W. Bruna zegt over Sneeuwengelen:

Ze waren met z’n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en die elk jaar samen op wintersportvakantie gingen. ‘De sneeuwengelen’ noemden ze zichzelf. Succesvol in hun werk, niet altijd even succesvol in de liefde, en de wereld leek aan hun voeten te liggen. Totdat een van hen kwam te overlijden…

De dood van Daphne komt keihard aan in de groep, maar tegelijkertijd maakt het de band tussen de vrouwen nog sterker. Ze sluiten een pact en beloven elkaar dat ze altijd voor elkaar zullen zorgen, zoals ze ook voor hun vriendin hadden gezorgd toen zij ziek werd. Dan slaat het noodlot toe. Een ongeluk, niemand weet precies hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar bepaalde zaken kloppen niet. Was er misschien opzet in het spel? Maar waarom? En wie zou er dan achter zitten? Langzaam maar zeker komen er barstjes in wat de perfecte vriendinnengroep leek te zijn.

Sneeuwengelen – Suzanne Vermeer

  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Aantal bladzijden: 304
  • Verwachte verschijningsdatum: 10 november 2015
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789400506374
  • ISBN (ebook): 9789044973976
  • Prijs: € 15,00 (paperback), € 9,99 (ebook)

Plaats een reactie