Tweede leven – SJ Watson

Tweede leven van SJ WatsonTweede leven van SJ Watson gaat over wat er kan gebeuren als je je laat meeslepen in de maalstroom van het internet. Julia schrijft zich in op een datingsite in een poging de moordenaar van haar zus te vinden. Ze komt in contact met een man. Als hij Julia wil ontmoeten, stemt ze ermee in. De gevolgen zijn veel groter dan ze zich had kunnen voorstellen.

Tweede leven in het kort

Julia leeft samen met haar man Hugh en adoptiezoon Connor een rustig leven. Na jaren van verslaving aan drank en drugs heeft ze het nu eindelijk goed voor elkaar. Dan wordt Kate, de zus van Julia en de moeder van Connor, vermoord. Julia raakt bevriend met Anna, een vriendin en de huisgenote van Kate. Anna weet te vertellen dat Kate regelmatig datingsites bezocht en ook af en toe met mannen afsprak. Julia schrijft zich ook in op een datingsite om zo de moordenaar te vinden.

Julia maakt online kennis met Lukas. Julia is er al snel van overtuigd dat hij de moordenaar niet is, omdat hij op vakantie was ten tijde van de moord. Ze vindt het contact echter erg prettig en spreekt met hem af. Ze beginnen een relatie. Al snel verandert de aard van de verhouding: Lukas doet dingen die Julia niet wil en ze overweegt te stoppen. Hij weet haar echter te overtuigen dat ze door moet gaan.

Ondertussen is Julia bang dat haar man erachter zal komen. Uiteindelijk gaat Lukas een keer te ver en maakt Julia een einde aan de relatie. Ze is echter nog niet van hem af: hij chanteert haar met bewijsmateriaal van hun relatie. Dan gaat Connor ervandoor. Julia komt erachter waar hij heen gaat en dat hij in gevaar is. Ze reist hem achterna naar Parijs. Daar komt de hele situatie tot een uitbarsting.

Mijn mening over Tweede leven

Dit is weer een boek dat ik via Elly’s Choice in handen kreeg. Eerder heb ik al het eerste boek van SJ Watson, Voor ik ga slapen, gelezen. Dat was een boek met een bijzonder onderwerp. Daarom keek ik ernaar uit om Tweede leven te gaan lezen. Ik moet zeggen dat het onderwerp iets minder apart is, maar niettemin is het een spannend boek over niet-alledaagse gebeurtenissen.

Kate heeft een tweede leven naast haar gewone leven: het leven op het internet. Ook Julia heeft een tweede leven: na jaren van verslaving is ze in een gelukkig gezinnetje terechtgekomen, haar tweede kans. Tweede leven laat zien dat de verslaving op de achtergrond altijd blijft bestaan: Julia raakt verslaafd aan Lukas. Daardoor is het begrijpelijk dat ze zichzelf, en haar gezin, in gevaar brengt. Had ze die verslavingen niet gehad, dan was het minder geloofwaardig geweest dat ze zo ver zou gaan.

Tweede leven leest prettig. De hoofdstukken zijn van een overzichtelijke lengte en op de schrijfstijl is niets aan te merken. Het boek is volledig vanuit Julia geschreven waardoor de motieven van de andere personages maar van één kant belicht worden. Daardoor maak je dezelfde denkfouten als Julia en komt de ontknoping toch nog enigszins uit de lucht vallen. Het houdt het wel spannend, maar ik had het toch graag wat meer aan zien komen. Het boek eindigt met een open einde. Dat vind ik jammer. Ik had graag geweten welke keuze Julia uiteindelijk had gemaakt.

3 sterren

Meer informatie over Tweede leven

  • Oorspronkelijke titel: Second life
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: februari 2015
  • Aantal pagina’s:334
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789041417251
  • ISBN (ebook): 9789026330865

Kijk voor meer informatie over de auteur op de website van SJ Watson!

Plaats een reactie