Verwacht: Rateiland – Jo Nesbø

Rateiland van Jo NesbøAls liefhebber van Scandinavische thrillers durf ik het eigenlijk nauwelijks toe te geven, maar ik heb nog nooit iets van Jo Nesbø gelezen. Daar kan ik dan binnenkort verandering in brengen, want er verschijnt een nieuw boek van deze schrijver. Deze keer is het een verhalenbundel met vijf verhalen. In de wereld die Nesbø in die verhalen schept, gebeuren allerlei gruwelijke dingen. Het klinkt niet als een wereld waarin je zelf zou willen leven. Maar goed, daar is het fictie voor. Als je het uit hebt, zul je blij zijn met je eigen leven en de beperkingen die daar af en toe bij komen kijken! Rateiland verschijnt in de loop van mei 2022.

Uitgeverij Cargo zegt over Rateiland:

Verhalenbundel van de grootmeester van de Scandi Crime

In Rateiland richt Jo Nesbø zijn blik op een wereld die in de greep is van een pandemie waar geen vaccin tegen bestand is. Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren terwijl op straat een dodelijke strijd heerst om simpelweg te kunnen overleven. De zoon van de rijkste techgoeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele gangs die dood en verderf zaaien, en op een avond overvallen en vermoorden zij een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de gang ooit had kunnen vermoeden.

De vijf ijzersterke verhalen in Rateiland laten een meedogenloos en griezelig beeld zien van een wereld die verdacht veel lijkt op de onze. Jo Nesbø weet met zijn kenmerkende vakmanschap de spanning zo ver op te voeren dat de lezer zal moeten concluderen dat de wereld in deze verhalen best weleens realiteit zou kunnen worden.

Rateiland – Jo Nesbø

  • Oorspronkelijke titel: Rotteøya og andre fortellinger
  • Uitgeverij: Cargo
  • Verwachte verschijningsdatum: 24 mei 2022
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789403138411
    • E-book: 9789403172514

Plaats een reactie