Het Cupcake Café – Jenny Colgan

Het Cupcake Café van Jenny ColganIssy Randall heeft het bakken met de paplepel ingegoten gekregen. Toch heeft ze een saaie administratieve baan. Tot ze die niet meer heeft. Dan besluit ze haar eigen Cupcake Café te beginnen. Dat lijkt makkelijker dan het is. Gelukkig krijgt ze steun van haar beste vrienden en groeit ze zelf ook steeds meer in haar rol. En wie kan er nu haar overheerlijke cupcakes weerstaan? Het Cupcake Café is een al wat ouder boek van Jenny Colgan, maar nog niet zo lang geleden pas in Nederland verschenen. Als je van Jenny Colgans baksels houdt, moet je dit vooral lezen!

Het Cupcake Café in het kort

Issy Randall verwent haar collega’s regelmatig met overheerlijke, zelfgebakken cupcakes. Eigenlijk vindt Issy haar werk niet superinteressant maar er is wel iets leuks: Graeme. Hij wil echter niet echt serieus worden en de anderen mogen er ook al niet van weten. Dan komt de dag dat alles verandert: Issy wordt ontslagen en haar ‘relatie’ is ook meteen ten einde. Dat is een grote klap voor Issy en ze heeft het dan ook erg moeilijk mee.

Na een tijdje begint Issy moedeloos te worden. In haar zoektocht naar werk besluit ze in een opwelling een pand in de buurt te huren. Daar wil ze een cupcake café gaan beginnen. Iedereen verklaart haar voor gek. Toch zet Issy door. Dankzij een wel heel aantrekkelijke bankadviseur heeft ze voldoende geld om de zaak op te starten. Maar nu de klanten nog…

Issy doet waar ze goed in is en door een toevallige gebeurtenis komen steeds meer mensen dat te weten. Als de zaak goed begint te lopen en Issy nooit meer iets anders wil doen, komt er echter iemand roet in het eten gooien. Nu is het aan Issy om te zorgen dat alles goedkomt.

Mijn mening

Ik heb al veel boeken van Jenny Colgan gelezen, maar deze stond nog op het lijstje. Meestal lees ik boeken van Bookchoice en daar heeft Het Cupcake Café niet tussen gezeten. Dus toch maar gewoon aangeschaft en daar heb ik geen spijt van! Het enige lastige is om tijdens het lezen niet steeds in de koektrommel te duiken, want er komen zoveel lekkere dingen voorbij!

Jenny Colgan heeft een beetje een typische schrijfstijl. Daar moet je wel van houden, maar dat doe ik wel. Het is allemaal heel ongedwongen en vooral ook rijk voorzien van recepten. Tijdens het lezen kun je al meteen mee gaan bakken! Je kunt ook bijna niet anders dan de hoofdpersonen aardig vinden en degene die ze durft tegen te werken krijgt zijn verdiende loon. Ook dat is wel heel fijn.

Als je aan een boek als dit begint, weet je eigenlijk al hoe het ongeveer gaat aflopen. Maar is dat erg? Je weet niet hoe de weg naar dat einde toe verloopt en het is de reis die telt! Ik heb in ieder geval genoten van de verschillende kronkels die het verhaal neemt. Want het gaat zeker niet recht-toe-recht-aan. Er is ook een vervolg op dit boek, maar daarvan heb ik nog geen Nederlandse vertaling gevonden. Jammer, ik hoop dat die ook komt!

4 sterren

Meer informatie over Het Cupcake Café

  • Oorspronkelijke titel: Meet me at the Cupcake Café
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: februari 2021
  • Aantal pagina’s: 400
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789024593378
    • E-book: 9789024593385

Plaats een reactie