Verwacht: Moordvrienden – Nele Neuhaus

Moordvrienden van Nele NeuhausIn september 2016 verschijnt de Nederlandse vertaling van MordsfreundeMoordvrienden – de tweede thriller van Nele Neuhaus. De boeken van Nele Neuhaus worden in een wonderlijke volgorde uitgegeven in Nederland. In de serie over rechercheurs Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff verscheen als eerste het vierde deel: Sneeuwwitje moet sterven. Misschien maar goed ook, want de aparte titel van dit boek was de reden dat ik voor het eerst iets van Nele Neuhaus ging lezen. En nu is ze een van mijn favoriete schrijfsters.

Het tweede boek dat verscheen, was Diepe wonden. Dat is eigenlijk het derde deel van de serie. Vanaf dat moment ging het door in de juiste volgorde met nummers vijf, zes en zeven. Maar deel een en twee ontbraken. Tot in maart 2016 Een onbeminde vrouw verscheen. Eindelijk konden we zien hoe de eerste zaak van Bodenstein en Kirchhoff samen verlopen was. En in augustus 2016 komt ook het tweede boek: Moordvrienden. Dit moet het boek zijn waarin Pia Kirchhoff haar vriend Christoph ontmoet. Die schakel ontbreekt nog in de geschiedenis… Ik kijk ernaar uit dit verhaal te gaan lezen, zeker ook omdat ik heb gelezen dat er een achtste deel aan zit te komen!

Nog even de volgorde van de complete serie:

Uitgeverij Q zegt over Moordvrienden:

Een gruwelijke vondst in de dierentuin in de Taunus: in het olifantenverblijf ligt een menselijke hand. Rechercheur Oliver von Bodenstein en zijn collega Pia Kirchhoff vinden het bijbehorende lijk in een weiland tegenover de dierentuin. Het slachtoffer was docent en een charismatische milieuactivist, die door zijn leerlingen op handen werd gedragen – en door de gegoede burgers van de stad intens werd gehaat. Intens genoeg om hem te vermoorden?

Moordvrienden – Nele Neuhaus

  • Oorspronkelijke titel: Mordsfreunde
  • Uitgeverij: Uitgeverij Q
  • Verwachte verschijningsdatum: 27 september 2016
  • Aantal bladzijden: 420
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789021402086
  • ISBN (ebook): 9789021402093

Plaats een reactie