E-reader met kleurenscherm

Amazon KindleOnlangs las ik op nu.nl dat Amazon werkt aan een e-reader met kleurenscherm. Het zou een 8 inch Kindle worden die gebruikmaakt van de technologie van het Eindhovense bedrijf Liquavista. Deze technologie zou een scherm met een grote verversingssnelheid opleveren. Zo groot zelfs dat het afspelen van video’s misschien wel mogelijk wordt op de e-reader. De bron van nu.nl, Good Ereader, meldt ook dat de kleuren-e-reader in oktober of november op de markt zou moeten komen.

Al lange tijd verschijnen er met enige regelmaat berichten over de e-reader met kleurenscherm. Tot nu toe is er echter nog geen op de markt gekomen. Als het Amazon lukt, dan zal dit een primeur worden. Net als bij andere nieuwe producten ga je je dan de vraag stellen: hebben we dit nodig?

Koop jij een e-reader met kleurenscherm?

Veel nieuwe producten beginnen hun leven als gadget voor een beperkte groep liefhebbers. De massa kent het product niet, ziet de voordelen er niet van, kan het niet betalen, interesseert het niet. Maar langzaamaan kopen meer mensen het, wordt het goedkoper en voor je het weet is het niet meer weg te denken. Kun jij nog zonder internet, bijvoorbeeld? Je kunt het je nu misschien niet voorstellen, maar over een paar jaar wil jij misschien ook niet meer zonder je e-reader met kleurenscherm.

Voordelen zijn er wel

Ik vermoed dat het met de kleuren-e-reader net zo zal gaan als met veel andere nieuwe technologische snufjes. Om een boek te lezen heb je geen kleuren nodig. En het 6,8 inch scherm van mijn Kobo Aura HD is echt wel groot genoeg. Maar die mooie cover van dat boek komt totaal niet tot zijn recht op zo’n zwart-witscherm. En een nog iets groter scherm kan handig zijn, zeker als ik straks ouder wordt en minder goed ga zien. Met grotere letters past er dan nog steeds een ruime hoeveelheid tekst op het scherm. Maar die video’s, daar heb je toch al een smartphone/tablet/laptop voor? Leuk als het kan, maar toch echt niet noodzakelijk, lijkt me. Dat een apparaat meer kan dan nodig, is echter geen probleem. Voor je het weet, gebruik je die functionaliteit ook.

Eén nadeel…

Een nadeel vind ik wel dat het een Kindle zal worden. Ik maak graag gebruik van mijn vrijheid om boeken te kopen waar ik maar wil. Koop je een Kindle, dan zit je aan Amazon vast. Maar, zoals we ook al zo vaak hebben gezien: als er een schaap over de dam is, volgen er meer. De kans dat bijvoorbeeld ook Kobo of Icarus zal volgen, is vrij groot. Alleen zullen we daar nog even op moeten wachten. Tot die tijd lees ik lekker zwart-wit verder op mijn oude vertrouwde Kobo!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ben geen robot! *