Verwacht: Liegbeest – Jet van Vuuren

LIegbeest van Jet van VuurenJet van Vuuren schrijft graag over mensen die niet eerlijk zijn. Ofwel ze hebben geheimen voor elkaar, ofwel ze liegen domweg. Het nieuwe boek, dat in januari 2019 verschijnt, heeft het zelfs in de titel staan: Liegbeest. Nu vind ik dat een beetje een kinderlijk woord en daardoor niet echt een aantrekkelijke titel. Daarom ben ik wel benieuwd naar hoe het verhaal in elkaar zit. Zo te lezen in onderstaande omschrijving gaat er in ieder geval genoeg gebeuren!

Uitgeverij Karakter zegt over Liegbeest:

Jochem Nijhoff is vermogend, drieënveertig, advocaat en een bal. Samen met zijn oud-jaargenoten van het Utrechts studentencorps verheugt hij zich op hun vijfde lustrum dat dit keer in zijn buitenhuis op de Veluwe gevierd wordt. Toch verloopt niet alles even feestelijk als gepland. Vlak voor het lustrum valt een van zijn studievrienden van zijn paard en komt te overlijden. De politie twijfelt over de doodsoorzaak en er volgt een onderzoek.

Kort daarna wordt Jochem met de dood bedreigd en krijgen ook de andere jaargenoten vreemde appjes waaruit blijkt dat iedereen het volgende slachtoffer kan zijn. Jochem geeft zijn secretaresse Roos de opdracht op zoek te gaan naar een betrouwbare poetsvrouw voor zijn weekendfeestje. Een vrouw die de rotzooi van hem en zijn vriendjes opruimt en tevens haar mond houdt.

Die vrouw is Hannah, een kennis van Roos. Hannah is gescheiden, bijna even oud als Roos en een alleenstaande moeder met een forse hypotheek. Jochem betaalt goed en Hannah kan het geld goed gebruiken. Bovendien kan ze zwijgen, heeft ze tegen Jochem gezegd toen hij vertelde dat er tijdens het lustrum vaak herinneringen aan hun groentijd worden opgehaald.

Maar spreekt Hannah de waarheid als ze zegt haar mond te houden? En hoe oprecht is Roos naar haar werkgever? Hoe zit het met de leugens van Jochem en zijn vrienden als ze stuk voor stuk iets voor elkaar te verbergen hebben? Niemand is eerlijk, iedereen liegt; iedereen heeft een reden om te liegen en Hannah nog het meest…

Liegbeest – Jet van Vuuren

  • Uitgeverij: Karakter
  • Verwachte verschijningsdatum: 15 januari 2019
  • Aantal pagina’s: 304
  • Verkrijgbaar als: paperback
  • ISBN: 9789045218717

Plaats een reactie