Lang leve de liefde – Jill Mansell

Lang leve de liefde van Jill MansellLily Harper is helemaal in de wolken als Eddie Tessler, een beroemde acteur, haar leuk vindt. Ze ontmoette hem bij toeval als hij ondergedoken is in het huis van haar voormalige oppas en goede vriendin Patsy. Toch blijft Lily ook kriebels voelen als haar jeugdvriend Dan in de buurt is. Ondertussen heeft Patsy de ene rampzalige date na de andere en voelt pleegmoeder Coral zich nog steeds alleen na het overlijden van haar man. Zullen deze drie dames hun ware liefde vinden? Je leest het in Lang leve de liefde van Jill Mansell.

Lang leve de liefde in het kort

Lily Harper krijgt voor haar vijfentwintigste verjaardag een bijzonder cadeau: de laatste brief die haar overleden moeder aan haar schreef. In deze brief schrijft ze iets over een jeugdliefde. Lily gaat naar hem op zoek om meer over haar moeder te weten te komen. Deze man blijkt het goed te kunnen vinden met Lily en haar beste vrienden.

Als Lily onverwachts bij haar voormalige oppas en nu vriendin Patsy thuis komt, treft ze daar acteur Eddie Tessler. Eddie is gevlucht voor de media en zit ondergedoken. Hij verveelt zich stierlijk maar vermaakt zich prima met gesprekken met Lily. Ook zij vindt het gezelschap erg aangenaam. Als hij na een paar dagen weer weg is, missen ze elkaar dan ook al snel. Ze spreken opnieuw af en van het een komt het ander. Toch knaagt er iets bij Lily. Haar jeugdvriend Dan bezorgd haar nog steeds kriebels. Maar hij is een rokkenjager en zij is niet zijn type, toch?

Lily’s pleegmoeder Coral was gelukkig getrouwd tot haar man overleed. Sinds die tijd heeft ze geen liefde meer gevoeld voor een andere man. Ze is er gewoon nog niet klaar voor. Of toch wel, als ze de juiste man ontmoet? Patsy heeft de ene internetdate na de andere. Iedere keer weer loopt het uit op een teleurstelling. En ze zou zo graag een gezin stichten. Voor haar moet er toch ook ergens een leuke man te vinden zijn?

Mijn mening over Lang leve de liefde

Lang leve de liefde is een goede titel voor dit boek. Het gaat alleen maar over het vinden van de ware liefde. En gelukkig gaat dat nog goed ook voor de drie dames die de belangrijkste personen van het verhaal zijn. Dat het goedkomt kan ik hier wel verklappen, want dat weet je toch wel van tevoren. Dat maakt het lezen van dit boek ook zo ontspannend: je hoeft je geen zorgen te maken. De vraag is meer hoe het goedkomt dan of het goedkomt.

Naast het hoofdverhaal over Lily zijn er twee extra verhaallijnen: over Patsy en over Coral. Dat maakt het boek heel afwisselend. Vooral ook leuk is dat de dames een duidelijk leeftijdsverschil hebben, zodat ze elk in een andere levensfase zitten.

Lily is een heel lief meisje dus je gunt haar gewoon alles. Dan lijkt een beetje een arrogante bal af en toe, maar je krijgt genoeg van zijn binnenkant te zien om erachter te komen dat ook hij alleen maar goed is. Eddie is dan wel beroemd, hij is alles behalve verwaand. Eigenlijk zijn er alleen maar aardige mensen in dit boek. Nou ja, behalve dan misschien Lily’s vader maar die heeft niet zo’n grote rol. En een slechterik moet er ook zijn en die rol vervult hij goed.

Het boek leest lekker weg in niet al te lange hoofdstukken. Het wordt verteld vanuit verschillende personages zodat je vaak meer weet dan sommige van de personages zelf. Zo is het niet heel spannend maar je kunt wel goed met ze mee leven. Ik heb dit boek met plezier gelezen dus ik geef het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Lang leve de liefde

 • Oorspronkelijke titel: You and me, always
 • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
 • Verschijningsdatum: mei 2016
 • Aantal pagina’s: 336
 • Verkrijgbaar als:
  • paperback (ISBN: 9789024577491)
  • ebook (ISBN: 9789024567324)
  • gebonden, met grote letters (ISBN: 9789036431385)
  • dwarsligger (ISBN: 9789049804633)

Plaats een reactie