Verwacht: IJskoud – Suzanne Vermeer

IJskoud van Suzanne VermeerDe winter zit er weer aan te komen dus komt er ook weer een nieuwe Suzanne Vermeer: IJskoud. Kenmerkend voor Suzanne Vermeer is de vakantie-sfeer in haar boeken. Of in zijn boeken, want voor zover ik weet is nog steeds niet bekend wie er nu achter dit pseudoniem zit. Als ik echter de omschrijving van IJskoud lees, zie ik daar weinig vakantiepret in terugkomen. Wel brengt het verhaal je naar Denemarken en Groenland. Dat zal het boek in ieder geval wel een winters tintje geven. En ik kan me zo voorstellen dat Olivia, die op onderzoek uitgaat, dat in haar vakantie doet. En dan zou het toch nog een vakantieboek zijn. Ik ben benieuwd!

Uitgeverij A.W. Bruna zegt over IJskoud:

In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.

Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna’s broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna’s moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen? Alleen Johanna’s nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.

IJskoud – Suzanne Vermeer

  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Verwachte verschijningsdatum: 23 oktober 2018
  • Aantal pagina’s: 312
  • Verkrijgbaar als:
    • Paperback (ISBN: 9789400510067)
    • Ebook (ISBN: 9789044977219)
    • Audioboek (ISBN: 9789046171974)

Plaats een reactie