Verwacht: Het plezier van wandelen – Erling Kagge

Het plezier van wandelen van Erling KaggeAls hobby-wandelaar valt een titel als Het plezier van wandelen mij meteen op. Want wat zou je daar allemaal over kunnen schrijven? Het blijkt dat de auteur van dit boekje, Erling Kagge, onder andere bergbeklimmer en ontdekkingsreiziger is. Dat is wel een hele andere orde van wandelen dan waar ik in eerste instantie aan dacht. En ook het boek lijkt over veel meer dan alleen een rondje door het park te gaan. Kagge maakt er een heel filosofisch verhaal van en betrekt eigenlijk alles wat belangrijk is in het leven erbij. Zit je vast in je leven? Misschien dat je met hulp van je wandelschoenen en dit boek weer losraakt en eindelijk de richting vindt die je moet nemen. Dit lijkt me nu echt een boek dat je als luisterboek zou moeten hebben, dat je dan al lopend kan beluisteren. En dan meteen alles in de praktijk brengen…

Uitgeverij A. W. Bruna zegt over Het plezier van wandelen:

“Wandelen, stap voor stap vooruit, gaat over jezelf bekijken, de aarde liefhebben en je lichaam laten reizen in hetzelfde tempo als de ziel. Als je te snel beweegt, kun je jezelf niet bijhouden.”

Erling Kagge kan zich niets belangrijkers voorstellen dan wandelen. In dit boek beschrijft hij wat lopen voor hem betekent en wat het voor anderen kan betekenen. Het plezier van wandelen is een boek dat je doet nadenken over routines waar je in vast kunt zitten en de kansen die er altijd zijn, als je ze maar pakt. Het gaat over het contact met jezelf en je omgeving herstellen, over schaduwen en veranderingen zien, waarbij traagheid juist een pluspunt is.

Het plezier van wandelen – Erling Kagge

  • Oorspronkelijke titel: Å gå. Ett skritt av gangen
  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Verwachte verschijningsdatum: 28 augustus 2018
  • Aantal pagina’s: 160
  • Verkrijgbaar als: hardcover, ebook
  • ISBN (hardcover): 9789400509993
  • ISBN (ebook): 9789044977141

Plaats een reactie